Mette F. vil straffe arbejdssky kvinder

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) finder det "anstødeligt", at hver tredje kvinde på kontanthjælp slet ikke vil have et arbejde.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er klar til at sende borgere på gaden, hvis ikke de står til rådighed for arbejdsmarkedet.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er klar til at sende borgere på gaden, hvis ikke de står til rådighed for arbejdsmarkedet. Foto: Jacob Erbahn / POLFOTO

Ministeren med ansvar for beskæftigelsesindsatsen i Danmark er klar til at tage kontanthjælpen fra personer, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det fortæller Mette Frederiksen (S) til Newspaq på dagen, hvor tal fra Danmarks Statistik afslører, at hver tredje kvinde fra den mest arbejdsduelige gruppe på kontanthjælp slet ikke ønsker at komme i arbejde.

"Jeg har oven på den her undersøgelse behov for at diskutere med kommunerne, hvordan vi sikrer, at kvinder på kontanthjælp, der ikke vil arbejde, ryger ud af kontanthjælpssystemet. For jeg synes ikke, det er rimeligt at bede skatteyderne om at finansiere kontanthjælpsmodtagere, der ikke vil arbejde," siger hun.

Selvom fratagelsen af kontanthjælpen vil betyde, at borgere står uden en krone i indtægt, er ministeren klar til at smække kassen totalt i.

"Ja, det er min klare holdning, at vi skal leve op til det grundlæggende princip, Danmark hviler på, om ret og pligt. Og i mine øjne er det ikke valgfrit, om man vil søge job, når man er på kontanthjælp," siger hun.

Undersøgelsen fra Danmarks Statistik blandt 15.000 kontanthjælpsmodtagere viser, at hvor 33 procent af kvinderne siger nej til at arbejde, er det kun tilfældet for knap seks procent af mændene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.