Mette F: Efterretning er afgørende for at undgå angreb
Formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, fremhæver efterretningsarbejdet i kampen mod terror. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Mens DF kræver mere grænsekontrol efter Manchester-angreb, fremhæver S overvågning af radikaliserede i landet.

Statsministeren vil have Nato til at sætte hårdere ind mod terror, og Dansk Folkeparti kalder på øget grænsekontrol.

Der har været mange reaktioner efter mandagens angreb i den britiske by Manchester.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, kalder sig selv "tilhænger af grænsekontrol", men understreger, at det ikke kan stå som den eneste løsning.

Samtidig fremhæver hun efterretningsarbejdet i den videre kamp mod terrorisme.

- Hvis vi ser på en række af de terrorangreb, som har været i Europa gennem den senere tid, så er en del af dem i hvert fald kendetegnet ved at være begået af herboende med udenlandsk baggrund, siger hun.

- Og der er det ikke sikkert, at grænsespørgsmålet ville have været svaret. Der er det efterretningsarbejdet, der er nødvendigt.

Mette Frederiksen peger på, at efterretningsarbejdet giver et indblik i de radikaliserede miljøer, som findes i Danmark.

Og det er i hendes øjne nødvendigt netop at få viden om eventuelle syrienkrigere og om, hvad der bliver sagt i moskéer, for at forhindre nye angreb.

S-formanden er også parat til at diskutere muligheden for et stærkere internationalt samarbejde, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foreslår.

- Jeg tror, vi kan noget hver især landene imellem, det er jo også derfor, at vi selv har oprustet herhjemme både med Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste, siger hun.

- Men der er også behov for et forstærket samarbejde landene imellem. Det kan være i regi omkring Europol, men det kan også være i Nato-regi.

Det er ifølge britisk politi en selvmordsbomber, der stod bag angrebet mod Manchester Arena mandag aften, hvor amerikanske Ariana Grande gav koncert. Hans identitet er endnu ikke offentliggjort.

/ritzau/