Mette F. anklaget for hykleri om topskat
Mette Frederiksen (S). (Foto: Foto: Timo Battefeld/Ritzau Scanpix)
Socialdemokratiet angribes af både Enhedslisten og Venstre fordi der rulles skattelettelser ud, som er lavet og besluttet af SRSF-regeringen.

Socialdemokratiet beskyldes for hykleri fra begge sider af folketingssalen på baggrund af de seneste års kampagne om ulighed i regeringens skattepolitik, skriver Berlingske fredag.

Med henvisning til skatteaftalen fra 2012, hvor Mette Frederiksen og Socialdemokratiet stod i spidsen for SRSF-regeringen, kalder Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund, det for "skandaløst og pinligt", mens skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, at Socialdemokratiet fuldstændig har glemt, "hvilken politik de selv førte" og i stedet kritiserer VLAK-regeringen for det, de selv gjorde.

For samtidig med at Socialdemokratiet fører kampagne mod skattelettelser, rulles der skattelettelser lavet og besluttet af Socialdemokratiet ud.

- Det er vel rimeligt, at vi angriber dem for deres dobbeltmoral, for i 2012 sagde de, at man kunne få både velfærd og skattelettelser. I dag siger de, at der kun er råd til velfærd. Det fortjener lidt omtanke inden et folketingsvalg, siger Karsten Lauritzen til Berlingske.

Som en konsekvens af 2012-aftalen øges topskattegrænsen til januar til 513.400 kroner, så vellønnede danskere betaler mindre i skat.

Det samme er sket hvert år siden 2013 og vil ske igen hvert år til og med 2022, hvor grænsen for, hvornår man skal betale topskat på 15 procent ekstra, vil være hævet med mere end 130.000 kroner, skriver avisen.

Ifølge Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, glemmer skatteministeren blandt andet V-regeringens oprindelige skatteudspil, som ifølge skatteordføreren var et "superskævt forslag" med blandt andet nedsættelse af topskatteprocenten.

- Det undgik vi i kraft af den blokering, regeringen mødte fra os og DF. Ellers havde det og andre forslag været gennemført.

Jesper Petersen mener samtidig er forskellen på skatteaftalen fra 2012 og VLAK-regeringens skattepolitik er, at 2012-aftalen blev gennemført uden at tage fra råderummet, mens regeringen nu bruger mange penge fra det økonomiske råderum, som går til at sætte skatten ned i stedet for at bruge det på velfærd.

via Listen To News