Mette F. afviser fleksjob-ommer
- Jeg tror simpel hen ikke på, at snyderi vil forekomme i praksis. Jeg tror, virksomhederne vil se denne bonus som en fin anerkendelse af det medansvar, de tager for at få fleksjobberne ud på arbejdsmarkedet, siger Mette Frederiksen. Foto: Colourbox
Dansk Erhverv vil have ministeren tilbage til tegnebrættet med sit forslag om kontant bonus for fleksjob-ansættelse. Men det afviser hun.

En kontant bonus på 25.000 kroner er på vej til virksomheder, der ansætter fleksjobbere nogle få timer om ugen.

Sådan lyder et nyt forslag fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der allerede har sikret sig et flertal i Folketinget.

Men i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, der repræsenterer 17.000 virksomheder inden for handel, rådgivning, velfærd og transport, er der ingen begejstring.

Det fortæller arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen:

- Vi synes ikke, det er så hensigtsmæssigt skruet sammen. Det medfører administrativt bøvl med papirer til både forebyggelsesfonden og kommunerne. Og så gælder bonussen kun til 10 timer. Hvad så hvis fleksjobberen kan arbejde 12 timer? Så ryger bonussen.

Men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener ikke, virksomhederne bliver belemret unødigt.

- Det er ikke til at komme udenom, at der er papirarbejde, som skal ordnes, både når en fleksjobstilling skal oprettes, og når der skal gives en bonus. Men vi vil bestræbe os på, at gøre det så nemt for arbejdsgiveren som overhoved muligt, siger hun.

Frederiksen afviser også, at virksomhederne får for let ved at falde for fristelsen og ansætte to fleksjobbere i ti timer i stedet for én deltid i 20 timer.

- Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på spekulation i ordningen, men jeg tror simpelthen ikke på, at snyderi vil forekomme i praksis. Jeg tror, virksomhederne vil se denne bonus som en fin anerkendelse af det medansvar, de tager for at få fleksjobberne ud på arbejdsmarkedet, siger hun.