Professionshøjskolen Metropol Metropol får positiv akkreditering
'Vi har fra starten besluttet, at akkrediteringsprocessen ikke blot skulle være en eksamen. I stedet har vi lagt vægt på at gøre det til en læreproces for hele organisationen. Noget vi ville, og ikke bare noget vi skulle. Her har alle involverede ydet en stærk og engageret indsats, dels for at give akkrediteringsinstitutionen et fyldestgørende grundlag at vurdere os på, og dels for at gøre os selv klogere på, hvor vi kan blive endnu bedre,' fortæller Metropols rektor, Stefan Hermann, om den positive akkreditering.
Akkrediteringsrådet har i går offentliggjort, at Metropol bliver institutionsakkrediteret. Det sker på baggrund af et grundigt tjek af Metropols indsats for at styrke og udvikle kvaliteten i uddannelserne.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
På sit møde i sidste uge behandlede Akkrediteringsrådet fem ansøgninger om akkreditering, heriblandt en ansøgning fra Metropol. Ansøgningen er resultatet af et langt og meget grundigt kvalitetsarbejde, som Metropol har udviklet og gennemført, og som har dannet grundlag for Akkrediteringsinstitutionens kvalitetstjek.

Med Akkrediteringsrådets beslutning om at imødekomme Metropols ansøgning, får Metropol nu mulighed for at oprette nye uddannelser og uddannelsestilbud og foretage justeringer af de eksisterende uddannelser.

I en udtalelse i forbindelse med offentliggørelsen af Akkrediteringsrådets beslutning, siger rådets formand, Per B. Christiansen, om Metropol: "Professionshøjskolen Metropol har et velfungerende kvalitetssikringssystem, som løbende og systematisk sikrer og udvikler uddannelsernes kvalitet og relevans. Institutionen har fundet en god balance, hvor fælles koncepter for kvalitetssikringsaktiviteter fastlægges centralt, men samtidig med råderum til den enkelte uddannelse til at tilpasse kvalitetsarbejdet. Arbejdet med at sikre uddannelseskvaliteten er solidt forankret på alle ledelsesniveauer, og der er også en god inddragelse af de studerende, der spiller en rolle i forbindelse med behandlingen af centrale kvalitetsspørgsmål."

Metropols rektor, Stefan Hermann, er begejstret for den positive akkreditering: 'Vi har fra starten besluttet, at akkrediteringsprocessen ikke blot skulle være en eksamen. I stedet har vi lagt vægt på at gøre det til en læreproces for hele organisationen. Noget vi ville, og ikke bare noget vi skulle. Her har alle involverede ydet en stærk og engageret indsats, dels for at give akkrediteringsinstitutionen et fyldestgørende grundlag at vurdere os på, og dels for at gøre os selv klogere på, hvor vi kan blive endnu bedre.'

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.