Administration 

Metoo blev promiskuiøsitetens syndsforladelse

Debat
en mand stirrer op
(Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

"Det har i tiden efter vist sig at være et vigtigt instrument for kvinder til at erobre magt. Se blot hvor mange kvinder, der efterfølgende indtog lederpositioner og gode værtsroller på TV2. Derved viste Metoo sig at være et perfekt karrieremæssigt magtinstrument..."

Dette er en klumme og udelukkende udtryk for skribentens holdning.

Avisen.dk beklager ligeledes, at klummen tidligere indeholdt udokumenterede påstande, som nu er fjernet. Mvh. redaktionen.

Det er næsten med åndeløs spænding, at vi er mange, der ser frem til resultatet af den sag, som Jes Dorph-Petersen og hans advokat Julie Stage har rejst mod advokat Yvonne Frederiksen, der på TV 2’s subjektive mandat gennemførte en stærkt kritisabel krænkelsesproces hos TV 2.

Nu handler sagen så om advokaten, der allerede er blevet straffet for en særdeles uprofessionel og amatøragtig proces med en bøde på kr. 20.000 for overtrædelse af god advokatskik. Så at hun har fejlet, ved vi jo allerede. Derfor er det naturligvis vigtigt at se, hvordan det etablerede retssystem vil behandle sagen? Afhængig af resultatet bliver det interessant at se, om den også vil ramme opdragsgiveren TV2? Det burde den i aller højeste grad, fordi TV2’s ledelse lod sig kyse af en oppisket intern stemning med flere snese hysteriske kvindelige medarbejderes krav om handling mod det onde og krænkende patriarkat, hvorfor ledelsen lod sig presse til at gennemføre denne håbløse proces.

En perlerække af interessante vidner

Især skal det blive interessant at høre, hvad de mange prominente vidner, som er indkaldt i sagen, har at sige? En perlerække af centrale profiler, hvor vi allerede har hørt lidt fra korrespondenten Rasmus Tantholdt, der bestemt ikke lægger fingre imellem. Men det skal også blive interessant at høre, hvad Morten Stig Kristensen og hans kone Anne Engsig Stig Kristensen, der er adm. direktør i TV 2 har at sige. 

Underskriftindsamling til støtte for Therese Philipsen

En hob af tidligere medstuderende har lavet en underskriftindsamling til støtte for hovedofferet i hele miseren Therese Philipsen, selvom hun angiveligt nåede at have erotisk interaktion med flere chefer eller kendte Tv-værter indenfor de første 6 måneder af hendes ansættelse på TV 2. Men fordi hun er kvinde og dermed et kronisk offer, så må man ikke sige det højt, det er nemlig ikke en del af Metoo kommissoriet.

Kritisk fra dag 1 og jeg fik ret

Jeg har fra dag 1 været meget kritisk overfor #Metoo fænomenet, og mine antagelser har vist sig at være rigtige. Metoo er blevet promiskuøsitetens, indladenheden, flirteriet og den udfarende og manipulerende erotiske adfærds syndsforladelse. Nu kan man få genoprejsning for sin helt uansvarlige og løsslupne adfærd i ungdommen og de mange firmafester, hvor alle de fremtrædende kompetencer og emotionelle færdigheder er blevet anvendt for at komme tæt på magten og betydningen. Og alle mislykkede forsøg og afvisninger bliver nu i det nærmest religiøse og uansvarlige Metoo-univers konverteret til overgreb, krænkelser, ydmygelser, magtmisbrug, undertrykkelse i en kollektiv feministisk offerliggørelse.

 

Den såkaldte dokumentar ”Sexisme bag skærmen”, der i langt højere grad var et meget énsidigt partsindlæg, der også fortjent var med til at køre produktionsselskabet Impact Tv i sænk, var en perlerække af kvindelige syndsforladelse. Flere af de medvirkende kvinder har angiveligt indenfor de senere år selv misbrugt deres kendte position til at forføre unge mandlige praktikanter. Men den vej rundt er der tale om koncensualitet, og hvor den forførende indladende og erotisk udfarende sensualitet, ikke alene er i orden, men sej.

Det var nærmest patetisk og tåkrummende at høre de medvirkendes tårevædede udlægninger af de forfærdelige hændelser den gang for 15 – 20 år siden, når man inden udsendelsen havde erfaret, at den nuværende adm. direktør selv havde scoret sin mand i nøjagtig den samme konstellation, som Jens Gaardbo blev fyret på baggrund af. Og at hun for nogle år siden havde ladet omdele kondomer til alle medarbejdere på et internt seminar med ordene ”Alt det vi deler”.

Spredte sig som en medieskabt steppebrand

Metoo misfosteret spredte sig som en steppebrand i samfundet og ramte den politiske arena, hvor flere mandlige politikere fik en brat afslutning på deres politiske karriere og ikke mindst i erhvervslivet, hvor de mange kvindelige HR-chefer pludselig fik det helt afgørende instrument til at tage magten i mange virksomheder, og den magt sidder de stadig på.

Metoo flyttede nemlig en meget vigtig grænse for konsekvenserne af syndsforladelsen. En promiskuiøs adfærd og opførsel for at trænge sig tæt på magten og betydningen havde nemlig ingen udløbsdato, og hvad værre var, meget alvorlige konsekvenser for den mandlige leder, der blev peget på. Når kuglen ramte, så var karrieren slut og privatlivet havde stor risiko for at blive ødelagt.

Metoo fortællingen behøver ikke at være sand

Og nu kommer det værste! Historien og beskyldningen behøver slet ikke at være sand. Det sørgede Sofie Linde nemlig for, da hun fortalte den uverificerede historie fra hendes tidlige ansættelse i DR, hvor hun også havde glemt hvor gammel hun var, da det skete. Ingen har kunnet få at vide, hvem den store Tv-kanon var? Så i princippet er alle, der kunne gå under den betegnelse i DR den gang stadig under mistanke. Som tidligere politimand lider jeg af den retfærdighedssans, at jeg må vide hvem gerningsmanden til en forbrydelse er, hvis jeg skal tage en anmeldelse alvorligt. Historien melder heller ikke noget om, hvorvidt Sofie Linde imødekom kravet fra Tv-kanonen, hvor det evt. foregik og ikke mindst om det har haft karrieremæssige konsekvenser for hende, hvilket jeg ikke umiddelbart kan se nogen tegn på?!

Hvem skrev egentlig Sofie Lindes tale?

Så tilbage er spørgsmålene, hvem skrev egentlig den tale – TV 2’s interne manuskriptafdeling? Hvorfor blev den holdt til det Zulu Award show? Hvad sagde produceren i øresneglen, da den skulle på? Og hvad skulle den historie til for? Det har vi ikke fået svar på. Men vi ved, at fanden tog ved hele den feministiske medieverden, der nu så en mulighed for at få sparket værtsstolen væk under de dygtige og populære mandlige værter på TV 2. Flere andre mandlige ledende medarbejdere røg også med i faldet, og de er med nogle enkelte undtagelser blevet erstattet af kvinder. Så måske var det kommissoriet, som den interne husadvokat advokat Yvonne Frederiksen blev forelagt?

Bedømmer fortiden med nutidens briller

Man brugte Metoo til at problematisere en tid hvor TV 2 var under opstart, som altid præges af en euforisk entreprenørånd, hvor det gjaldt om at bekæmpe det store statsmonopol DR, hvor mange medarbejderen pendlede mellem København, hvor mange af dem boede fast, og Odense hvor de var indlogeret i lejligheder og på værelser med en fritid, der skulle udfyldes med noget, inden de kunne tage tilbage til deres faste bopæl.

Det var en situation, som kun kunne føre til den kultur, som så malerisk er beskrevet fra den gang. Intet er blevet overtrådt andet end en nutidig kollektiv moral og etik om gensidig kønslig omgang. Intet var skrevet ned i en personalehåndbog eller på anden måde reguleret. Hvorfor? Jo, fordi alle formentlig var med i det, lige fra toppen af ledelsen til yngste medarbejder. Det var kulturen og den spillede alle med i for at kunne være den del af fællesskabet.

Foregik også i andre brancher

Det kan vi sagtens anfægte med vores nypuritanske briller i dag, men den gang var det helt normalt på TV 2, og det har det i øvrigt været i rigtig mange brancher gennem årtier. Spørg bare ansatte i It-branchen, da den tog afsted i begyndelsen af 90’erne. Her kan der fortælles historier, der gør fortællingen om Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen til godnatlæsning for små børn.

At få betydning

Til alle tider har det været sådan, at kvinder har søgt patriarker, alfahanner, magtfulde og indflydelsesrige mænd, rigmænd, musikstjerne og sportsstjerner. Hvorfor? Jo, hvis man kunne komme ind i inderkredsen af denne magtelite, så fik man selv betydning og social status. Det har kvinder helt bevidst benyttet sig af gennem århundreder. Og kunne man formere sig med én fra dette guddommelige univers, så var lykken gjort.

Og ja, mange af disse mænd har taget for sig af den erotiske buffet, som tilbød sig. Om den har stået udenfor chefens dør, popstjernens hoteldør, sportsstjernens omklædningsrum eller politikerens og rigmandens kontorer, så er mænd, mænd, og de hormonelle erotiske reaktioner har blot været en bekræftelse på deres udødelige guddommelighed.

Retfærdiggør det deres handlinger? Nej, det gør det naturligvis ikke. De ikke alene bør, men skal tænke sig rigtig godt om. Men det fritager heller ikke myndige kvinder for at tage ansvar for deres egne handlinger og hensigter. At kunne kaste forsmåethed, bristede illusioner, afvisninger og bondeanger ind under Metoo’s syndsforladelse er hverken rimeligt eller retfærdigt, hverken overfor dem selv eller andre.

En gang offerstatus altid offer

Hvad disse kvinder ikke tænker på, så rammer denne offergørelse dem som en boomerang. Når de har gjort sig selv til ofre, er det svært at komme ud af denne mentale tilstand efterfølgende og de vil bøvle med den resten af livet.

Lad os håbe at vores etablerede retssystem, vil underkende denne udenretslige folkedomstol, hvor løgnen har fået en meget usund plads i samfundet og som har passiviseret hele den mandlige del af lederkorpset i arbejdsmarkedet. Lad os få en god og sund balance tilbage i samfundet, hvor vi har et fælles ansvar for den samarbejdsform og kultur, vi gerne vil være en del af uanset hvor det er.

Metoo blev moder til kønsdiskriminerende lovgivning

Metoo er og bliver et misfoster, der aldrig skulle have været født. Desværre er den blevet moder til to efterfølgende lovgivninger, hvor den omvendte bevisbyrde nu gælder. Lov om psykisk vold og samtykkeloven er begge blevet stedbørn af Metoo og der vil formentlig komme flere af den type love fra et folketing, der er blevet ramt af Metoo bacillen og woke.

Portræt af gråhåret mand
Torben Haugaard er erhvervsterapeut og forfatter. Foto: Privat
 

 

 

 

Christiansborg ude fra
Nyheder

Danskernes tillid

til politikerne er

faldet markant

Lars Hjortshøj i profil med solbriller i nakken.
Kendte

Lars Hjortshøj

viser kæresten

frem

Politibiler holder ved siden af hinanden.
Krimi

21-årig mand dør

efter overfald

i Brønshøj

Eb mand i blåt jakkesæt.
Nyheder

Overbelastet borgmester

sygemeldt

Manden dækket bag lagner på tribunen.
Nyheder

Fik hjertemassage

under fodboldkamp

- nu takker han

En tegning af hvordan huset kommer til at se ud
Nyheder

Hitlers fødested

bliver til politistation

Nyheder

Trump i retten: Det

er en heksejagt

En dommers hammer
Krimi

33-årig mand dømt for

drab og usømmelig

omgang med lig

Et marsvin
Nyheder

26.000 marsvin

forsvundet fra

dansk farvand

Siden af en politibil
Krimi

Kvinde forsvundet

siden søndag

Politiafspæring på stedet
Krimi

21-årig blev meldt

død: Nu er 19-årig

anholdt i sagen

kage på bord
Mad og drikke

Bag sundere kager

med kaffegrums og

brugte teblade 

mand interviewes
Kendte

David Beckham:

Jeg var et vrag

mand kigger
Nyheder

Jon Stephensen:

Ikke sikkert jeg bliver

perioden ud 

politi til stede på vej
Krimi

Politi i kontramelding:

21-årig er ikke død 

mand og kvinde poserer
Kendte

Nikolaj Coster-Waldau:

Catwalk med datteren

kvinde poserer
Kendte

Dansk sangstjerne

udskyder koncerter

politiafspærring ved sti
Krimi

Lig gravet ned i

kolonihave: 33-årig

kendt skyldig i drab

person sidder på altan
Rejser

Sådan bliver du snydt

når du booker hotel

motorvejsbro set fra luften
Nyheder

Bro rives ned: Motorvej 

spærres i 14 timer 

politibiler holder på vej
Krimi

21-årig mand udsat for grov forbrydelse 

kontrolrapport på restaurant
Mad og drikke

Indfører ny smileyordning

biler kører på våd vej
Nyheder

DMI: Kraftigt regnvejr på vej 

donald trump taler
Nyheder

Trump bekræfter: Jeg møder i retten mandag

mand står og kigger
Kendte

Gérard Depardieu: Afviser anklager om voldtægt

et politilogo på en dør
Krimi

Mystiske tyverier fra biler

en bil på en havnekaj
Biler

Salget af elbiler fordoblet

- Tesla stikker helt af

mobiltelefoner udstillet
Nyheder

iPhone ramt af softwarefejl

en mand snakker med pressen
Nyheder

Kasi-Jespers søster går personligt konkurs

et par
Kendte

Dansk kendispar i baby-ekstase: - Vi har kæmpet i seks år

et fly på landingsbanen
Nyheder

Missilsystem
afleveret på Bornholm

modelnavnet på en dieselbil
Biler

Bilejere i tusindvis kan

straffes med 1.500 kr.

to ved en pc
Nyheder

Netbetalinger ramt af teknisk fejl

en ulykke
Krimi

Alvorlig ulykke - 34-årig dræbt på stedet

en tagrende
Nyheder

Huset i oktober:

Tag dig i agt

for regn og rusk

lotto kupon
Nyheder

Otte nye lotto-millionærer

elmaster og elledninger i solnedgangen
Nyheder

Nu stiger el-prisen

statue af master fatman
Kendte

Vild med dans-stjerne: 
Mindes Master Fatman

bil
Nyheder

Stiger for niende måned i træk

portræt af kvinde
Film og TV

Sofie Gråbøl: 

Jeg blev blæst bagover

en pilot ved et kampfly
Nyheder

Kig op: Her kan du se de nye F-35-kampfly i dag

tv-skærm
Nyheder

Sådan skal dit tv hænge

portræt af mand
Nyheder

Minkavlere: Kan få hurtigere erstatning

plastick-skrald
Nyheder

I dag bliver engangsbestik forbudt

tallet 99 i balloner
Nyheder

Døende Jimmy Carter fylder 99 år

to mænd
Nyheder

Militære instruktører til Ukraine

et luftfoto af et gods
Nyheder

Dansker på Hawaii
køber dansk gods

en kvinde med tiarra
Kongelige

Ekspert: Alexandras

jagt på millioner

er "op ad bakke"

to personer med elcykler
Nyheder

Dansk elcykelfirma
vil undgå konkurs

en kvinde laver kyssemund
Kendte

Julie Zangenberg gift
med sin gourmetkok

en færge i havn
Nyheder

Dansk færge brager

ind i færgeleje

en bygning
Nyheder

Luksushotel

drejer nøglen om

Märtha Louise
Kongelige

Skandaleprinsessen bliver reality-stjerne

Løve
Nyheder

Løve dræber dyrepasser

Lotto-gevinster
Helt vildt

Pensionist vinder 13 mio:

Nu vil jeg rejse Danmark rundt

Morten Messerschmidt på talerstolen
Nyheder

Messerschmidt angriber S:

I svigter de ældre

smadret bil
Krimi

Totalskader sin Tesla

Donald Trump
Nyheder

38-årig tiltalt:

Lækkede Trumps

selvangivelse

Bus i vandmasser
Nyheder

Søløve på springtur efter oversvømmelse

mand og kvinde
Film og TV

Vild med dans:

De røg hjem

Nyheder

Årets sidste supermåne 

Underholdning

Tupac: Formodet

morder er anholdt

portræt af mand
Kendte

Chok i Vild med dans: 

Dommer er sygemeldt

Nyheder

New York:

I undtagelsestilstand

mand og kvinde
Kendte

Tv-vært stopper

hænder på tastatur
Nyheder

Hackerangreb rammer

sønderjyske skoler 

olympiske ringe
Sport

Giver russere lov

portræt af mand
Nyheder

Soldater skal bruges

i kamp mod banderne

Ulla Terkelsen i profil
Kendte

Ulla Terkelsen

er blevet fyret

portræt af kvinde
Nyheder

Hun skal stå i

spidsen for sygeplejersker

Nærbillede af Barbara Moleko
Kendte

Jeg har bimlende ADHD

Forskellige krydderier i små bunker på et bord.
Mad og drikke

Krydderiblanding

kan give kræft

Ulrik Wilbek smiler
Nyheder

Ulrik Wilbek sygemeldt

på ubestemt tid

Tomatpasta på en tallerken
Nyheder

Tomatpasta

uegnet til at spise

Angelina Jolie og Brad Pitt
Kendte

Angelina Jolie:

Jeg har ikke været

mig selv i et årti

Nyheder

45.000 ubesvarede

opkald på en uge

En fartfælde står i en vejkant.
Nyheder

Angreb

fartfælde

Mette Sommer og hendes dansepartner
Kendte

"Vild med dans"

skifter helt hest

En figur af en mand sidder på en bunke mønter
Nyheder

Dansk økonomi

skrumper

Blå blink fra flere køretøjer ved s-togsstationen.
Krimi

To personer fundet

på skinnerne på 

S-togsstation