Meteorolog: Vil du have sol, tag til Kreta

De kommende dage vælter silende regn over Syddanmark, senere rammer det hele landet. Sommerens skiftende vejr ser ud til at blive ved.
Regnvejret kommer til at ligge hen over Danmark næste tre dage - og paralyen ser ikke ud til at få ro efter den omgang.
Regnvejret kommer til at ligge hen over Danmark næste tre dage - og paralyen ser ikke ud til at få ro efter den omgang. Foto: Colourbox

Hvis du ikke allerede har en solid regnfrakke og en holdbar paraply, er det nu, du skal skynde dig ud at investere i vandtæt udstyr.

I den kommende tid er der nemlig sorte udsigter på vejrfronten. Rigtig sorte.

"Regnen falder i dag hovedsagelig i et bælte, der går fra Bornholm over Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og Sønderjylland, hvor der frem til i morgen aften kan falde op til 40 millimeter regn," fortæller metrolog Anders Brandt fra TV 2 Vejret.

Han understreger, at de nordjyder, der onsdag går tørskoet rundt, også skal til at finde gummistøvlerne frem.

"I første omgang er det kun Vendsyssel-området, der går fri, men kun indtil torsdag aften, så falder regnen også der," siger meteorologen, som ikke har lysere udsigter til vejret den kommende tid.

Fredag bliver fortsat en våd dag i store dele af landet med silende regnen.

"Hvis vi kigger på prognoserne for næste uge, så hopper de og danser," forklarer Anders Brandt og uddyber:

"Alt tyder på, at det ustadige sommervejr fortsætter. Der kan være perioder med et par dage, hvor man kan tage på stranden. Men hvis der er nogen, der har den forestilling, at deres sommer skal være med sol, så kan jeg kun sige - tag til Kreta."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.