Metallica spiller i dansk fængsel
Sidst Metallica spillede i Danmark, spillede de ikke mindre end fem udsolgte koncerter efter hinanden. Foto: AP/Pizzello/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Så kommer verdens største metal-band tilbage til Danmark. Denne gang spiller bandet i helt anderledes omgivelser.

Metallica kommer nu med nyt, som vil få de fleste fans til at få julelys i øjenene.

Det legendariske band vender tilbage til Danmark og vil opføre deres mest populære album "The Black Album" i fuld længde i det nedlagte Horsens Statsfængsel.

Det gamle fængsel skal være Horsens nye udendørs koncertspillested. "Fængslet" skal det ganske enkelt hedde, og det er Metallica, som får æren af at spille åbningskoncerten onsdag 6. juni.

Lars Ulrich, bandets danske trommeslager, glæder sig til at spille i Horsens.

"Tilbage i det danske. Tilbage i fædrelandet. Efter fem fede koncerter i Forum i sommeren '09, skal vi mødes igen med vores danske venner, indvie et nyt koncertsted i Horsens, spille The Black Album i dets helhed og oven i købet komme en tur i fængsel!!!! Jeg glæder mig som et lille barn," siger han ifølge en pressemeddelelse fra arrangørerne.

Horsens Statsfængsel har nu stået tomt i fem år, efter et nyere og mere moderne fængsel blev bygget. Der skal indrettes et koncertområde med plads til 40.000 tilskuere på plænerne vest for fængslet. Koncertarrangørerne beskriver selv det gamle fængsel som "fantastiske, unikke og rustikke omgivelser".

Salget af billetter til koncerten i Horsens starter 8. december.