Metal vil sponsere computerspillere
Dansk Metal har indgået en aftale om at sponsere det bedste danske hold af Counter Strike-spillere.

Få penge af din fagforening for at slå ihjel. Det lyder som en joke, men er den skinbarlige sandhed, bortset fra at drabene sker i cyberspace. Dansk Metal har besluttet at sponsere det bedste danske hold af Counter Strike-spillere med 80.000 kroner. Vinderne findes ved en række turneringer over hele landet med finale i København i februar.
»Counter Strike spilles af rigtigt mange forskellige danskere fra automekanikere til guldsmede og dermed også af mange af vores medlemmer. Derfor er et sponsorat en god måde for os at komme ud til dem på, ligesom vi kan få kontakt til potentielle medlemmer,« siger Michael Antonsen, fag- lig sekretær i Dansk Metal.

Action

Titusindvis af danskere spiller Counter Strike, der er et strategisk actionspil, hvor det gælder om at eliminere sine modstandere. Men selvom det kræver mange stillesiddende timer foran skærmen at blive blandt de bedste, ser Michael Antonsen det ikke som et problem, at fagbevægelsen vil støtte spillet økonomisk.
»Selvfølgelig er det vigtigt, at børn og unge ikke sidder ved computeren hele dagen men kommer ud og bevæger sig. Vi støtter på mange fronter, og det her er så en ny,« siger Michael Antonsen.
Han understreger samtidig, at Dansk Metal stiller en række krav til deltagerne i turneringerne og til de kommende vindere. For at være med skal man minimum være fyldt 16, og er man under 18, kræver det en underskrift fra forældrene at deltage.
De 80.000 kroner til vinderne skal blandt andet bruges på transport og deltagergebyr til en række større turneringer i det populære computerspil.