Mestrene køber midtbaneprofil i Lyngby
FC Nordsjælland har skrevet kontrakt med Anders Christiansen, der spiller i Farum-klubben de næste fire år.

Der bliver i fremtiden yderlige konkurrence om midtbanepladserne i superligaklubben FC Nordsjælland, efter at mesterklubben onsdag har offentliggjort, at den har tegnet en fire år lang kontrakt med Anders Christiansen, der kommer fra naboerne i Lyngby.

Den 22-årige "AC" var med til at rykke ud af den bedste række med Lyngby i sidste sæson, men nåede inden da at spille 60 kampe i den bedste række for klubben, som han har repræsenteret siden 2001.

- Jeg synes, jeg var et sted i karrieren, hvor jeg skulle videre i min udvikling.

- Jeg har selvfølgelig været rigtig glad for at spille i Lyngby, hvor de sidste to år i Superligaen har været med til at højne min udvikling. Derfor er det også på tide at tage skridtet videre, siger Anders Christiansen i en pressemeddelelse.

Selv om FC Nordsjælland i forvejen råder over markante centrale midtbanespillere som Nicolai Stokholm, Enock Adu og Søren Christensen, er træner Kasper Hjulmand glad for at få nye muligheder for at variere sin startopstilling.

- Vi får en dygtig fodboldspiller, som passer som hånd i handske ind på den måde, vi gerne vil spille på. Teknisk dygtig og meget arbejdsom spiller, som er god til at finde tid og rum. Vi samler på kloge spillere, og det har vi fået i Anders, fortæller Hjulmand.

Sportsdirektør Jan Laursen har tidligere meldt ud, at FC Nordsjælland ikke kommer til at smide om sig med penge til dyre topnavne, selv om mange millioner venter fra den kommende Champions League-deltagelse.

Købet af Anders Christiansen ligner da også et typisk FC Nordsjælland-køb, mener Laursen.

- Unge danske landsholdsspillere er selvfølgelig noget, der har kendetegnet os igennem de senere år, og derfor passer AC godt ind qua sin status som etableret U21 landsholdsspiller.

- Men det har også været en prioritet, at vi gerne har villet lave en handel indenlands, som, vi synes, er vigtig for systemet. Tingene hænger sammen, og der er det vigtigt, at der ryger nogle penge videre i systemet i danske fodbold fra tid til anden, siger Jan Laursen.

/ritzau/