Mestre holder millionerne tæt til kroppen
FC Nordsjælland-ledelsen vil ikke pumpe spillerbudgettet, selv om millionerne venter fra Champions League.

Selvom FC Nordsjællands deltagelse i efterårets Champions League kaster mange millioner af sig, bliver der ikke tale om, at klubbens sportsdirektør Jan Laursen svinger voldsomt med checkheftet for at forstærke holdet inden den store udfordring.

I Farum-klubben er man meget optaget af, at de spillere, der i foråret vandt mesterskabet ikke skal smides ud på bænken, blot fordi der muligvis er råd til dyrere folk nu og her.

- Vi skal ikke jo ikke kun se godt ud i efteråret. Vi skal også se godt ud i de næste sæsoner, siger Jan Laursen.

- Hvis vi købte ind til højre og venstre, ville vi bare pumpe tingene et enkelt år, hvorefter vi måske ville falde sammen. Det er der mange eksempler på i europæisk fodbold, lyder det fra sportsdirektøren.

Foreløbig er Morten Nordstrand kommet tilbage fra FC København, mens der er skrevet permanente kontrakter med de hidtil lejede spillere, Mario Ticinovic og Kasper Lorentzen.

- Spillerbudgettet kommer til at vokse lidt, blandt andet fordi vi skal spille 30 kampe i efteråret, og det kræver en lidt større bredde end hidtil, forklarer bestyrelsesformand Allan K. Pedersen.

- Men vi har en gruppe spillere i dag, der har vundet tre pokaler på tre år, og det ville være at desavouere dem at gå ud og købe en helt masse nye, siger han.

I stedet handler det om at fastholde den strategi, der har indbragt en aktuel førerposition i dansk fodbold.

- Hvis vi går ind og ændrer på det, ændrer vi også på en kultur. Og en kultur er ikke noget, du kan købe for penge, lyder det fra sportsdirektør Jan Laursen.

Han erkender dog, at man jagter en mand, der kan udfylde den plads i midterforsvaret, som Andreas Bjelland har efterladt med sit skifte til hollandske Twente.

/ritzau/