Messi forhindrer blamage mod Osasuna
Lionel Messi udlignede et kvarter før tid og blev også matchvinder, da FC Barcelona vandt 2-1 over Osasuna.

En kæmpe spansk fodboldoverraskelse lurede i Pamplona søndag aften, men den blev spoleret af superstjernen Lionel Messi.

Den argentinske troldmand fra FC Barcelona vendte med to scoringer et truende 0-1-nederlag til en 2-1-udesejr over Osasuna i Primera Division.

Hjemmeholdet fra Osasuna fightede ellers yderst flot mod de mange stjerner fra Barcelona, som ikke spillede prangende.

Især Andrés Iniesta og Messi var blandt de Barcelona-spillere, som havde chancer, men slet ikke var skarpe nok i afslutningerne i kampens første 75 minutter. Det var inden, at Messi altså tog sig sammen.

Værternes Joseba Llorente lignede længe den overraskende matchvinder, da han efter et kvarters spil kom hurtigst frem til et indlæg og scorede til 1-0.

Barcelona havde som ventet bolden mest, selvom holdets hjerne og playmaker Xavi sad på bænken fra start.

Xavi forblev måske en anelse overraskende på bænken, da Barcelona-træner Tito Vilanova efter en times spilletid foretog sin første udskiftning, da det logiske Barcelona-pres efter pausen ikke havde skabt en udligning.

Cesc Fabregas blev taget ud og erstattet af Pedro Rodriguez, men kort tid derefter kunne Vilanova ikke vente længere.

Xavi blev sendt på banen i stedet for Iniesta, som ikke spillede sin bedste kamp i karrieren. Med Xavis ankomst var der lagt op til 20 minutters tungt pres på gæsternes mål, men det var faktisk Osasuna, som var tæt på 2-0-målet.

Indskiftede Nino leverede dog en afslutning af ringe kvalitet på ydersiden af stolpen, da han var alene igennem mod Barcelona-målmand Victor Valdés.

Den slags bliver straffet af et hold af Barcelonas kvalitet, og Osasuna gjorde det ikke nemmere for sig selv ved at få Francisco Puñal udvist efter Messis 1-1-mål.

FC Barcelona har seks point efter de to første runder, og Messi er allerede noteret for fire ligamål i sæsonen.

/ritzau/