Messerschmidt sender varm støtte til Dahl
DF's EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt, "regner bestemt med" fortsat at være del af ledelsen i partiet.

Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, "regner bestemt stadigvæk med" at skulle være en central spiller i Dansk Folkeparti, når Kristian Thulesen Dahl efter alt at dømme overtager posten som partiformand efter Pia Kjærsgaard.

- Jeg regner bestemt stadigvæk med at skulle være en central del af Dansk Folkeparti, en del af ledelsen, og jeg glæder mig til, at det rigtig gode samarbejde, jeg har haft med Pia, det vil jeg nu fortsætte med Kristian, siger Morten Messerschmidt.

- Det er vigtigt, at vi er et team, der præsenterer partiets politik, og det team glæder jeg mig til at være en del af, understreger Messerschmidt, der selv i særklasse er en stemmesluger for partiet.

Han gentager, hvad han også ved flere tidligere lejligheder har fastslået, at han anser Pia Kjærsgaards udpegning af Kristian Thulesen Dahl som sin efterfølger som et naturligt valg.

- Jamen, jeg synes, det er helt naturligt, at Pia peger på Kristian, eftersom de to jo har kørt et meget stærkt parløb siden 1995.

- Jeg ser frem til både at samarbejde med hende som værdiordfører, men så sandelig også til at samarbejde med Kristian, som jeg varmt kan støtte som formand for Dansk Folkeparti, lyder det fra Morten Messerschmidt.

Han roser den måde, Pia Kjærsgaard giver stafetten videre på:

- Jeg vil sige: Næsegrus beundring for den indsats, som Pia har leveret i 20 år, men også for den nøgternhed og dygtighed, hun har valgt at planlægge det her med, siger han og fortsætter:

- Det vidner om et helt fantastisk politisk og personligt overskud. Det er i virkeligheden en fin forlængelse af den enestående karriere, hun har haft som formand.

/ritzau/