Merkel slås med orden i egne rækker før regeringsdannelse
Forbundskansler Angela Merkels kristenkonservative CDU holder søndag møde med søsterpartiet CSU i et forsøg på at aftale et grundlag for de kommende regeringssonderinger med FDP og De Grønne. Foto: Christof Stache/AFP
CDU og CSU forsøger at blive enige om blandt andet flygtningepolitikken før kommende regeringssonderinger.

Forbundskansler Angela Merkels kristenkonservative CDU holder søndag møde med søsterpartiet CSU i et forsøg på at aftale et grundlag for de kommende regeringssonderinger med FDP og De Grønne.

Og det bliver ikke så let.

- Har I husket soveposerne, spørger CSU-generalsekretær Andreas Scheuer til journalister på vej ind til mødet.

CDU og CSU skal høvle de store knaster ned, før det giver mening at indlede sonderinger med det liberale FDP og De Grønne, som på vigtige punkter står langt fra hinanden.

Centralt i forhandlingerne står spørgsmålet om, hvordan en kommende regering skal forholde sig til indvandring.

Lederen af det bayerske parti CSU, Horst Seehofer, har foreslået en øvre grænse på antallet af årlige asylansøgere til Tyskland på 200.000.

Han talte med Merkel søndag, inden de to partier skulle mødes.

Angela Merkels CDU vandt valget. Men partiets tidligere regeringspartner SDP havde et katastrofalt valg. Samtidig stormede det indvandrings- og EU-kritiske Alternative für Deutschland ind i Forbundsdagen for første gang.

Det betyder, at Merkel har store udfordringer med at samle en regering.

CDU forsøger nu at samle en såkaldt Jamaica-koalition, hvis navn kommer af partifarverne for kristendemokraterne (sort), FDP (gul) og De Grønne (grøn).

/ritzau/dpa