Mere kinesisk kultur til århusianerne
Efter en lille uge med isskulpturfestival og konferencebesøg i Kina er rådmand Flemming Knudsen opsat på at udvide det kulturelle samarbejdet mellem Århus og Kina.

Århusianerne kan forvente at opleve mere kinesisk kultur i fremtiden. Kulturrådmand Flemming Knudsen (S) er netop vendt hjem fra et besøg i Shanghai og Århus kinesiske venskabsby, Harbin, og han er indstillet på at fyre mere op under den kulturelle udveksling.

»På erhvervsområdet har vi glimrende erfaringer med at sende danske delegationer til Kina, som har skabt handelsforbindelser. Det vil også være berigende med kulturel udveksling. Kina er i voldsom vækst og har et enormt udviklingspotentiale, så vi kan afgjort lære noget af dem,« mener Flemming Knudsen.

Festivaler som indgang

Han var sammen med en mindre delegation af embedsmænd inviteret til åbningen af den 23. sne- og isskulpturfestival i Harbin, som tidligere har haft århuskunstnere blandt deltagerne. Udover isfestivalen har Harbin en musikfestival om sommeren, og netop byernes festivaler ser rådmanden som en oplagt indgang til en øget udveksling af kultur.

»Det er en mulighed at etablere showcases med århuskunstnere ved deres festivaler og kinesiske kunstnere i Århus Festuge,« siger Flemming Knudsen, som nu vil orientere festugedirektør Jens Folmer Jepsen om turen til Kina.

Jazz fra Shanghai

Ud over besøget i Harbin tog den århusianske delegation til Shanghai for at mødes med blandt andre den kinesiske vicekulturminister og den danske generalkonsul. Århus Amt har haft et samarbejde med netop Shanghai, og det overtager regionen nu med Århus som lokomotiv.

En af frugterne af den kulturelle udveksling mellem Kina og Århus kan nydes 18. februar i Musikhuset Aarhus. Her kommer JR Jazz Band fra Shanghai nemlig på besøg i anledning af det kinesiske nytår.