Mere end bare et hus
Ungdomshuset ? Hun er ikke til at rokke. Ligegyldigt hvor mange penge Ruth Evensen bliver tilbudt, sælger hun ikke Ungdomshuset på Jagtvej

Der var ingen tvivl at spore i hendes stemme. Snarere en rolig selvsikkerhed:
»For tredje gang: Faderhuset er ikke til salg, uanset prisen,« sagde Ruth Evensen fra den religiøse frikirke Faderhuset på et pressemøde tirsdag.
Hun slog dermed fast, at hun ikke har i sinde at sælge sit hus på trods af, at Fonden Jagtvej 69 har budt 13 millioner kroner for de graffiti-overmalede mursten.
Men for Ruth Evensen er det ikke længere en sag om ejendomsret, men »en kamp om værdier,« sagde hun og udtrykte sin harme over, at de unge ikke har villet forlade huset på trods af, at hun har rettens ord for, at det er hendes:
»Deres budskab er tydeligt. Hvis ikke vi får vores vilje, går vi amok. (..) Men det er normal politik, at man ikke forhandler med terrorister, da det bare giver yderligere terror,« begrundede hun afslaget.
Ingen dialog
Advokaten for Fonden Jagtvej 69, Knud Foldschack, beklager udmeldingen fra Ruth Evensen:
»Desværre står vi overfor en person, som ikke ved, hvilket århundrede vi lever i, og som ikke er interesseret i dialog, men snarere nogle forældede principper om at sætte hårdt mod hårdt,« sagde han og tilføjede: »Jeg er dybt ked af, at vi ikke kan få løst dette problem. Faderhuset vil lægge sig ud mod en hel bydel, og det vil skabe problemer i årevis.«
Ryddet omkring nytår
Huset vil nu blive ryddet omkring nytår, vurderer politiet:
»Vi har ingen planer for rydning endnu. Vi har meldt ud, at vi ikke går i gang før efter nytår, men det er klart, at hvis de unge ikke forlader huset, skal vi selvfølgelig sørge for, at fogeden kan gennemføre sit arbejde, og det skal vi nok planlægge grundigt,« siger pressechef fra Københavns Politi Flemming Steen Munch og tilføjet, at politiet for øjeblikket bruger sine kræfter på de demonstrationer, som Ungdomshuset har planlagt i de kommende dage:
»Vi tager det helt roligt, der er nogle demonstrationer at tage højde for torsdag og lørdag, og det er det, vi bruger vores tid på nu, selvom de unge mennesker siger, at det nok skal foregå roligt.«
Fonden Jagtvej 69 har i sinde at appellere til Folketinget om at pålægge Faderhuset at sælge via et landsplandirektiv.
At dømme efter udmeldingerne fra de politiske partier tirsdag, lader det ikke til, at der er politisk opbakning for at bevare Ungdomshuset ad den vej.