Melodi grand prix holdes i danskernes baghave
Det lykkedes ikke Danmark at vinde i år, men derfor bliver det alligevel nemt for danskerne - eller i hvert fald københavnerne - at se Grad Prix-finalen live næste år. Den foregår nemlig i Malmö. Foto: SERGEY PONOMAREV/AP
Malmø slår overraskende Stockholm som vært for næste års europæiske melodi grand prix.

Der er godt nyt for de danskere, som næste år tager turen til Sverige for at følge det danske bidrag ved det europæiske melodi grand prix.

Turen bliver nemlig kort, for ganske overraskende vragede svensk tv Stockholm som værtsby for den store sang-event, der i stedet skal foregå lige ovre på den anden side af Øresund, nemlig i Malmö Arena.

- Vi fik gennemarbejdede forslag fra både Stockholm og Malmø, og det var virkelig ikke nogen let beslutning, siger executive producer for ESC 2013, Martin Österdahl, til svt.se ifølge DR.

I Stockholm er man ellers i gang med at bygge en ny arena med plads til 35.000 tilskuere, men svensk tv har vurderet, at den ville blive for stor og dyr en ramme om grand prix'et.

I Malmö Arena, der blandt andet var en god kulisse for VM i herrehåndbold i januar 2011, er der plads til 15.000 tilskuere. Ifølge DR indikerer det en ny retning for sangkonkurrencen, der er blevet stadig mere omfattende rent udstyrsmæssigt år for år.

- Valget af Malmø bygger på en helhedsvurdering af de rammer, som vi tror, er bedst for Eurovision Song Contest-formatet.

- De seneste års udvikling med større arenaer og omkostninger er ikke en holdbar model for ESC og har ikke gjort oplevelsen bedre, lyder det fra Martin Österdahl ifølge DR.

Ud over en den korte rejsetid for danske grand prix-fans giver placeringen i Malmø ifølge avisen Sydsvenskans erhvervsblogger Thomas Frostberg, gode muligheder for større integration omkring Øresund mellem Danmark og Sverige.

Og det skal man huske på i Stockholm, der ifølge Frostberg ofte glemme, at en regions udvikling ikke stopper ved landegrænsen.

- Derfor er det måske ikke så underligt, at beslutningen vakte både overraskelse og vrede at lade Malmø arrangere finalen, skriver han i avisen.

Det er femte gang, at svenskerne er værter for det europæiske melodi grand prix. I 1975 og 2000 foregik det i Stockholm, i 1985 i Göteborg, i 1992 og altså nu igen i 2013 i Malmø.

via Listen To News