Megastjerne med i film – 64 år efter sin død
James Dean skal spille Rogan i Vietnam-filmen "Finding Jack". (Foto: Scanpix)
James Dean skal via computeranimation optræde i krigsfilm.

Selv om et af verdens største ikoner døde som 24-årig i en bilulykke i 1955, så kan han vel godt optræde i en ny film i 2019?

Det mente i hvert fald instruktøren Anton Ernst, som ledte efter en skuespiller til en af sine bærende roller i filmen. – Vi ledte i månedsvis efter den rigtige skuespiller til rollen, som har nogle meget komplekse karakterer og besluttede os i sidste ende for James Dean, siger han til The Hollywood Reporter.

Det kan lade sig gøre ved at tage gamle filmstumper og fotografier af James Dean og så lave en såkaldt "full body CGI". En anden skuespiller skal så naturligvis indtale James Deans replikker efterfølgende i et lydstudie.

Og så krævede det naturligvis også familiens tilladelse, og den fik Anton Ernst.

– Vi er beærede over, at familien tiltror os denne opgave og støtter os. Den (familien, red.) ser det som James Deans fjerde film, han aldrig kom til at lave. Vi har ikke i sinde at skuffe hans mange millioner fans, siger Anton Ernst til The Hollywood Reporter.

5 ting du (måske) ikke vidste om James Dean

Lille James Dean havde ikke nogen nem barndom. Foto: Scanpix

* Han blev født i en lille by i Indiana, men flyttede hurtigt til Santa Monica i Los Angeles, hvor faren fik job som tandlæge. Da han var ni år gammel, døde hans mor af kræft, og lille James blev sendt tilbage til Indiana og opvoksede på sin onkel og tantes gård. Han talte sjældent med sin far igen.

* James Dean havde to falske fortænder, da han slog dem ud som barn, mens han i sin onkels lade svingede i en trapez og faldt ned.

* Han var den første skuespiller, som modtog en Oscar efter sin død. Det var for hovedrollen i filmen "Giant", som også først fik premiere efter hans død.

 

Skuespilleren Liz Sheridan, som her spiller Seinfelds mor, der bor i Miami. Foto: Seinfeld

* Mange kvinder har (efter James Deans død) påstået at have haft et romantisk forhold til superstjernen . En af dem i rækken er Liz Sheridan, bedst kendt som Jerry Seinfelds mor i tv-serien "Seinfeld".

James Deans Porsche efter ulykken. Han kom kørende i høj fart ud af en ørkenvej, da en bil pludselig kørte ud foran ham. Foto: Scanpix

* Den Porsche Speedster, som han kørte galt i, siges at være hjemsøgt. En kendt bil-snedker, George Barris, købte og arbejdede på vraget. Da den ankom på hans værksted, rullede den pludselig af kranvognen og brækkede begge ben på en mekaniker. En tyv prøvede en nat at stjæle rattet, men gled i noget olie, brækkede armen og slog sig selv bevidstløs. Og endelig, så mange af dem, som købte stumper af bilen senere hen, omkom i bilulykker. Ydermere blev James Deans mekaniker, som sad ved siden af ham i ulykken, men overlevede, selv dræbt i en bilulykke i 1981. Han var spirituspåvirket og havde i mange år levet et kummerligt liv og prøvet at begå selvmord flere gange.

 

via Listen To News