Medtaget Geraint Thomas forlader Giro d'Italia
Geraint Thomas styrtede voldsomt på søndagens etape i Giro d'Italia, og smerterne fra skaderne får ham nu til at forlade løbet. Foto: Luk Benies/AFP
Sky-stjernen Geraint Thomas kommer ikke til start på fredagens etape i Giroen.

Sky-kaptajnen Geraint Thomas er færdig i årets Giro d'Italia.

Fredag meddeler holdet, at den britiske rytter forlader løbet som følge af de skader, han pådrog sig i det voldsomme styrt på søndagens etape.

Geraint Thomas fortsatte på de følgende etaper, men han har nu indset, at han ikke kommer til at kunne spille en rolle på grund af smerterne.

- Jeg ville meget gerne fortsætte, men det ville mere handle om at overleve hver dag end om at køre løb, siger Thomas til holdets hjemmeside.

Flere Sky-ryttere blev sendt i asfalten søndag, da en politimotorcykel holdt parkeret i siden af den vej, hvor feltet kom kørende i høj fart.

Styrtet betød, at Geraint Thomas tabte mere end fem minutter til Nairo Quintana (Movistar) på etapen og gled langt tilbage fra sin andenplads i klassementet.

Briten kom dog flot tilbage på tirsdagens enkeltstart, hvor han kørte sig til en andenplads, men nu er det slut.

Det var ellers første gang, at Thomas havde fået frie tøjler til at køre sin egen chance i en grand tour. Han var ligestillet kaptajn med Mikel Landa, som også styrtede og tabte meget tid søndag.

Tom Dumoulin (Sunweb) fører Giro d'Italia med et forspring på 2 minutter og 23 sekunder ned til Quintana på andenpladsen.

/ritzau/