Medier: Klinsmann er i spil som australsk landstræner
Klinsmann blev fyret i 2016, efter at USA havde fået en katastrofal start på VM-kvalifikationen. Holdet kvalificerede sig ikke til slutrunden i Rusland. Foto: Patrick Smith/arkiv/AFP
Det danske landshold kan møde Jürgen Klinsmanns tropper, når det står over for Australien ved VM i fodbold.

Den tidligere storspiller Jürgen Klinsmann, der senest har været træner for USA's fodboldlandshold, er ifølge australske medier lun på muligheden for at overtage jobbet som landstræner for Australien, Danmarks kommende VM-modstander.

Tyskeren vil i så fald erstatte Ange Postecoglou, der sagde op i november, efter at Australien kvalificerede sig til slutrunden i Rusland.

Ifølge den australske avis Adelaide Advertiser har Klinsmann forhørt sig om muligheden for, at han kan overtage jobbet.

Avisen nævner ikke, om Australiens Fodboldforbund er interesseret i tyskeren, der tidligere har været landstræner for USA og Tyskland ved VM-slutrunder.

Men pengene kan blive et problem.

Ifølge det statslige medie SBS har Australiens Fodboldforbund et budget på 1,5 millioner australske dollar til den kommende landstræners løn. Det svarer cirka til 7 millioner danske kroner.

Klinsmann tjente ifølge nyhedsbureauet AFP cirka det dobbelte, da han var USA's landstræner.

Han blev fyret i 2016, efter at USA havde fået en katastrofal start på VM-kvalifikationen. Holdet kvalificerede sig ikke til slutrunden i Rusland.

Australien er i gruppe C ved VM næste år. Her møder holdet Frankrig 16. juni, Danmark 21. juni og Peru 26. juni.

/ritzau/