Medier jubler over OL-åbningsceremoni
Sublimt og festligt. Medierne har kun rosende ord om det britiske show, der fredag skød OL i London i gang.

Der er ros i lange baner til det show, der fredag aften officielt åbnede for årets olympiske lege i London.

Det fire timer lange show, som Slumdog Millionaire-instruktøren Danny Boyle stod bag, bød blandt andet på James Bond og dronning Elizabeth II i et overraskende og fornøjeligt samspil.

Showet udspillede sig foran 80.000 mennesker på det olympiske stadion og omkring en milliard tv-seere verden over.

"En flyvende start," lyder overskriften på den britiske avis Times, mens The Guardian kalder åbningsceremonien "Vidundernes nat".

Daily Telegraph priser showet med overskriften "Går efter guldet" på forsiden, og The Sun kalder ceremonien for et "Gyldent vidunder".

Også amerikanske og australske medier priser showet, der blev skudt i gang af Tour de France-vinder Bradley Wiggins.

- Boyles show tog ikke sig selv alt for alvorligt, men blev aldrig trivielt. Det var uærbødigt, men aldrig respektløst. Det var på en gang undergravende og sublimt, skriver Sydney Morning Herald og kalder instruktøren Danny Boyle et kunstnerisk geni.

Australian Broadcasting Corporation beskriver showet som "finurligt, kaotisk og meget britisk", mens News Limited tog fat i en helt konkret del af showet.

- Det vil altid blive husket som det OL, hvor dronningen og James Bond hoppede ud af en helikopter. Det kunne godt være det mest overraskende øjeblik i moderne olympisk historie, skriver mediet.

New York Times kalder ceremonien for "et virvar af det festlige og fantasifulde", mens Los Angeles Times heller ikke var bleg for at kaste rosende ord efter det britiske show:

- En atmosfære af lune og fest vandt over pomp og pragt i en olympisk åbningsceremoni, der tillod et økonomisk trængt England at klappe sig selv lidt på ryggen, skriver avisen.

Ud over James Bond og dronning Elizabeth II havde også blandt andre Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, Mr. Bean (skuespiller Rowan Atkinson) og eks-Beatle Paul McCartney en rolle i showet.

/ritzau/AFP

via Listen To News