Medie: Margrethe forsøgte at overtale prins Henrik

Dronning Margrethe kæmpede til det sidste for at overtale prins Henrik til at lade sig begrave i den fælles grav i Roskilde Domkirke, skriver medie.
Dronning Margrethe kæmpede til det sidste for at overtale prins Henrik til at lade sig begrave i den fælles grav i Roskilde Domkirke, skriver medie.
Dronning Margrethe kæmpede til det sidste for at overtale prins Henrik til at lade sig begrave i den fælles grav i Roskilde Domkirke, skriver medie. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix/arkiv

Dronning Margrethe er langt fra enig i ægtemandens beslutning om ikke at lade sig begrave i en fællesgrav i Roskilde Domkirke, som det længe havde været aftalt, at de skulle.

Det røber en kilde tæt på Kongehuset i en ny udtalelse, der kommer i kølvandet på det stormvejr, prins Henrik med sine udtalelser har bragt den royale institution i.

Se og Hør kan således fortælle, efter at have talt med en kilde tæt på hoffet, at dronningen til det sidste kæmpede for at overtale sin ægtemand til at lade sig stede til hvile i en fælles sarkofag.

Men altså uden held. Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby har bekræftet, at dronning Margrethe var uenig i prinsens beslutning.

– Selvfølgelig er det en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden, sagde hun forleden til BT.

I tirsdags kom prins Henrik igen i mediernes søgelys, da han i et snart ikonisk interview brugte ikke særligt flatterende vendinger om dronningen. Han mente, at hun ikke havde vist ham nok respekt ved ikke at gøre ham til ’kongegemal’.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.