Medie: Italien demonstrerer mod Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo tager en selfie med fodboldfans ved Ballon d'Or-uddelingen i Zürich mandag aften. Han var blandt de nominerede. Foto: VALERIANO DI DOMENICO/AP
Italiensk vrede gjorde, at stormagten undlod at stemme, da verdens bedste fodboldspiller blev kåret mandag.

Italien er traditionelt en af verdens store fodboldnationer, og derfor er det blevet bemærket, at Italien slet ikke afleverede stemmer, da Lionel Messi mandag aften blev kåret som verdens bedste fodboldspiller.

I Italien var der harme over, at nationens landsholdsmålmand Gianluigi Buffon slet ikke var nomineret til prisen.

Det skriver den italienske avis La Gazzetta dello Sport ifølge flere medier.

Da Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar mandag var de sidste kandidater til Ballon d'Or, var de blot toppen af kransekagen.

I første omgang var 59 spillere nomineret. De blev siden skåret ned til 23 og senest til kun de tre nævnte.

Italienerne var vrede over, at Buffons navn end ikke var med blandt de første 59 udvalgte, selv om han var ankermand på et hold, som både vandt det italienske mesterskab og nåede finalen i Champions League.

De undrer sig således over, at Arsenals David Ospina var nomineret trods en halvsvag debutsæson i London.

I sin egenskab af landsholdsanfører havde Gianluigi Buffon selv stemmeret ved kåringen, men i samråd med Italiens fodboldforbunds topchef Carlo Tavecchio undlod Juventus-keeperen at stemme. Det samme gjorde landstræner Antonio Conte.

Ifølge den svenske avis Expressen undlod Spaniens landsholdsmålmand Iker Casillas også at stemme. Om det skyldes en protest, er uvist.

/ritzau/