Medie: Hemmelige møder på Marienborg - Løkke forsøgte at tale Samuelsen til rette

Løkke har holdt hemmelige møder med LA-topfolkene på Marienborg i weekenden, skriver medie.
Løkke har holdt hemmelige møder med LA-topfolkene på Marienborg i weekenden, skriver medie.
Løkke har holdt hemmelige møder med LA-topfolkene på Marienborg i weekenden, skriver medie. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Krisen i den borgerlige lejr er så stor, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i al hemmelighed har holdt hulemøder med topministrene i Liberal Alliance i statsministerboligen Marienborg. 

Lørdag og søndag var der således hemmelige møder med Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på Marienborg, hvor Løkke forsøgte at overtale LA-spidserne til at give sig i forhold til truslerne om ikke at stemme for en finanslov, hvis ikke der er landet en skatteaftale inden fredag.

Det skriver Ekstra Bladet, der har talt med centralt placerede kilder i eller tæt på regeringen.

Hjort Frederiksen var med, fordi han sidder i regeringens koordinationsudvalg og er en magtfuld spiller. Hvad, der kom ud af møderne, er uvist. 

Mandag afviste både Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille at svare på, hvad der skal ske på fredag, hvis ikke der ligger en skatteaftale klar.

Regeringen forsøger at få en udlændingeaftale i hus samtidig med en skatteaftale. Men Dansk Folkeparti vil have vished for, at en sådan aftale holder juridisk, og at den har juristernes blåstempel. Det tager tid at få - hvis det overhovedet er muligt - og DF er ikke overbeviste om, at en sådan aftale kan nå at lande før jul.

Fredag skal næste års finanslov tredjebehandles i Folketinget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.