72.000 passagerer rammes af strejke
Flyene fra SAS bliver på jorden som følge af strejke. 72.000 passagerer rammes af konflikten. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.)
72.000 passagerer rammes af stejke hos SAS. De danske piloter er også gået i strejke. Flyafgange over hele Skandinavien er aflyst efter sammenbrud i forhandlinger.

En strejke blandt SAS' piloter betyder, at 673 flyvninger bliver aflyst fredag, hvilket påvirker 72.000 passager, oplyser SAS i en meddelelse.

De danske SAS-piloter er ligesom deres skandinaviske kolleger gået i strejke.

Det fortæller Henrik Thyregod, næstformanden i Pilotforeningen foran Forligsinstitutionen.

- Vi har forhandlet, men forhandlingerne er brudt sammen. Det handler om, at vi vil have samme gode forhold som i andre lavprisselskaber om at kende sin arbejdstid. Vi er langt fra hinanden, siger han til TV2.

Dermed har 1500 SAS-piloter i hele Skandinavien nedlagt arbejde, og flyafgange er derfor aflyst.

Det sker efter et nedbrud i overenskomstforhandlinger mellem SAS og de skandinaviske piloter. Derfor vil de nu samle de 1500 SAS-piloter og diskutere, hvad de skal gøre fremadrettet, fortæller Henrik Thyregod.

Stridens kerne er løn og arbejdstid, og adskillige tusinde passagerer kan blive ramt af strejken.

- Vi forventer, at man kan få samme tjenestevilkår som andre lavprisselskaber. SAS skal ikke være det ringeste sted at arbejde som pilot. Vi har ikke ufravigelige krav, men rimelige krav. Og vi har forsøgt at finde en løsning med SAS.

- Men det har set umuligt ud siden i nat, siger Henrik Thyregod.

Københavns Lufthavn oplyser på Twitter, at man kan tjekke aflysninger på SAS' hjemmeside flysas.com.

Desuden oplyser lufthavnen, at alle SAS-passagerer kan henvende sig til SAS-personalet i terminal 3 for yderligere information.

Det forventes ikke, at strejken kommer til at påvirke afgange med andre flyselskaber.

/ritzau/

via Listen To News