Medie: Badmintonspillere smidt ud af OL
Yu Yang og Wang Xiaoli fra Kina er blandt de ramte. Foto: Andres Leighton / POLFOTO
Det kom til at koste otte spillere dyrt, at de tirsdag forsøgte at tabe deres kampe ved OL i badminton.

Alle otte spillere, som tirsdag blev anklaget for at tabe deres kampe med vilje ved OL-turneringen i badminton, er blevet smidt ud af OL i London.

Det skriver flere britiske medier og flere nyhedsbureauer.

Det handler om Yu Yang og Wang Xiaoli fra Kina, Greysia Polii og Meiliana Jauhari Indonesien, samt de to sydkoreanske par Jung Kyung Eun/Kim Ha Na, og Ha Jung Eun/Kim Min Jung.

Dermed reagerer det internationale badmintonforbund (BWF) på, at to kampe tirsdag aften udviklede sig til lidt af en farce, hvor spillerne tilsyneladende forsøgte at tabe deres sidste puljekampe med vilje for at få nemmere modstand senere i turneringen.

Tirsdag aften vakte det opsigt, da verdens bedste damedouble, Yu Yang og Wang Xiaoli, tabte stort til et useedet sydkoreansk par i en kamp, der ikke bød på dueller på mere end fire slag.

Publikum i Wembley Arena buhede de to par ud, mens de forsøgte at overgå hinanden i fejlslag.

Med nederlaget ville Yang og Xiaoli komme i modsatte turneringshalvdel som landsmændene Tian og Zhao, der er rangeret som verdens nummer to. Således ville de to forhåndsfavoritter først kunne møde hinanden i finalen.

Det fik efterfølgende et indonesisk og et andet sydkoreansk par til begge at forsøge at tabe deres indbyrdes kamp, eftersom de nu stod til at møde Yang og Xiaoli.

Dermed er der lige nu kun fire par tilbage i damedouble, heriblandt den danske konstellation med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Det er endnu uklart, om der bliver hentet nye par ind i kvartfinalerne, eller de resterende fire par går direkte til semifinalen.

Inden OL's start beskrev IOC-præsident Jaques Rogge matchfixing som den største trussel mod de olympiske lege.