Medie: A-kasse betalte direktørfest for 400.000 kroner
- Det var en helt almindelig reception, som blev afviklet nede i gården. Der blev serveret vine, vand og hapsere, siger Michael Valentin til Ekstra Bladet. (Foto: Foto: Akademikernes A-Kasse)
Da den nu fyrede direktør i Akademikernes A-kasse fyldte 50 år, blev han fejret ved en reception til 400.000 kroner.

Det kostede medlemmerne af Akademikernes A-kasse 400.000 kroner, da den nu fyrede direktør, Michael Valentin, blev fejret ved en reception i anledning af hans 50 års fødselsdag i fjor.

Det skriver Ekstra Bladet onsdag med henvisning til fortrolige dokumenter, der er en del af et omfattende sagskompleks i forbindelse med Valentins bratte fyring i september. 

Ifølge Ekstra Bladet bliver udgiften til receptionen for flere hundrede gæster i de fortrolige dokumenter betegnet som 'et meget betragteligt beløb (selv for en administrerende direktør).' 

Selv mener Michael Valentin dog ikke, at det kan passe, at receptionen kostede 400.000 kroner. 

- Det var en helt almindelig reception, som blev afviklet nede i gården. Der blev serveret vine, vand og hapsere, siger Michael Valentin til Ekstra Bladet.

Til receptionen var den kendte dj, Master Fatman, dog også hyret til at stå for den musikalske underholdning, skriver Ekstra Bladet. Der var angiveligt rullet græs ud i a-kassens gård i det i København, og en særlig campingvogn sat op, hvor gæster kunne sende en videohilsen til Valentin. 

Via en ekstern pressekonsulent oplyser Akademikernes A-kasse i en mail, at 'omfanget af Michael Valentins 50-års fødselsdags reception ikke var godkendt af hverken formandskab eller bestyrelse i Akademikernes A-kasse.' 

Akademikernes A-kasse, der med 233.000 medlemmer er landets største, har siden fyringen af den øverste direktør søgt at mørklægge sagen. Det er dog kommet frem, at a-kassen har iværksat en advokatundersøgelse, og at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet tillige gransker sagen med bistand fra Kammeradvokaten.

Kort efter fyringen skrev Michael Valentin på Facebook: 

- Det er klart, at en pludselig exit som min skaber spekulationer og gisninger om, hvorvidt jeg har taget af kassen eller på en ansat. Det har jeg ikke, erklærede Michael Valentin, der bestred direktørposten i godt syv år.

Siden har A-kassen dog meldt den tidligere direktør til politiet for at have modtaget returkommission i form af vinrejser. 

via Listen To News