Medicinalbranchen funkler i krisetiden
Antallet af arbejdsløse i industrien er eksploderet i krisen, men medicinalbranchen, forskning og udvikling er kommet godt igennem de mørke tider. Foto: www.colourbox.com
Det står rigtig skidt til i industrien, hvor hver femte arbejdsplads er forsvundet under finanskrisen. I en branche er der dog flot vækst.

Diabetesmidler, væksthormoner og fedmemedicin er lyspunkterne i den danske industri, der har blødt arbejdspladser under finanskrisen.

På dagen, hvor Novo Nordisk præsenterer et gigantoverskud for halvåret på 13 milliarder kroner, er medicinalvirksomheden en af de få positive historier.

Ifølge en ny analyse har jobudviklingen fra 2008 til første kvartal af 2012 kostet 19,1 procent af arbejdspladserne i industri, råstofudvinding og forsyningsvirksomhed. Det svarer ifølge analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til næsten 69.000 job.

Det er kun bygge- og anlægsbranchen, der procentvis er hårdere ramt med 21 procent færre job. I alt har næsten 33.000 mistet jobbet i byggebranchen.

I industrien står medicinalbranchen dog som et lyspunkt med en jobvækst i den fireårige periode på 10 procent.

Dykker man dybere ned i jobkrisen i industrien, så er transport, tekstilvirksomheder og træ-, papir-, og trykkeribranchen hårdt ramt med 30 - 35 procent færre job og i alt over 10.000 fyringer.

Den offentlige sektor er sluppet nådigt igennem krisen. Over den fireårige periode er antallet af ansatte vokset med 20.000 personer, viser analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.