Medarbejdere orker ikke at pendle 25 km: Nu tager direktør konsekvensen

Der er for langt på arbejde, lyder forklaringen fra de kandidater, der vælger at sige 'nej tak' til at arbejde for nordsjællandsk virksomhed.
Foto: Valcon

I Hørsholm er der ikke langt til skov eller strand, og med hjælp fra motorvejen er der blot en 25 kilometer lang køretur ind til Københavns centrum.

Flere dygtige kandidater vælger alligevel at sige ’nej tak’, når de bliver tilbudt et job hos virksomheden Valcon i den nordsjællandske by.

Der er for langt på arbejde, lyder forklaringen fra mange af de kloge hoveder, der ender med at takke pænt nej til direktør Poul Skadhede, når han tilbyder dem et job i Valcon.

Firmaet, der er specialiseret i at rådgive andre virksomheder i at skære forretningen til, tager nu konsekvensen af den besværlige rekrutteringsproces på grund af manglende rejselyst.

Virksomheden og de 200 ansatte flytter fra Hørsholm til København.

Direktør Poul Skadhede forklarer til TV 2 Lorry, at han ikke længere har tålmodighed til at vente på den dag, hvor politikerne sikrer bedre forbindelser med bus og tog.

- Jeg synes, at det er trist. Jeg mener jo, at vores politiske system skulle arbejde for at skabe et sammenhængende Storkøbenhavn, hvor det aldrig vil blive et tema, at der er for langt. Men det må vi konstatere, at det er, siger han til TV2 Lorry.

Til sommer skifter Valcon sin nuværende adresse ud med nye kontorer lige ved Vesterport Station i hjertet af hovedstaden, hvilket Pernille Larsen, der arbejder som seniorkonsulent i Valcon, ser frem til.

- Jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg kan cykle på arbejde og mærke stemningen inde i København, hvor jeg bor, siger hun til TV2 Lorry.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.