McCann nægter at genskabe Madeleines forsvinden
(Foto: Kate og Gerry McCann markerede et-årsdagen for deres datter Madeleines forsvinden hjemme i England, da de blev frarådet at rejse til Portugal. Foto: Nordicphotos/Getty Images)
Det var planen, at Gerry og Kate McCann skulle rejse tilbage til Portugal med nogle venner for at rekonstruere den aften, hvor Madeleine McCann forsvandt for et år siden. Men nu nægter parret.

Mere end et år efter at Madeleine McCann forsvandt fra et feriested i Portugal, var det planen, at hendes forældre og en række venner skulle rejse tilbage for at rekonstruere den skæbnesvangre aften.

Men nu har Kate og Gerry McCann fået kolde fødder, skriver Daily Mail.

Kate og Gerry McCann spiste tapas med en gruppe venner og havde efterladt børnene i ferielejligheden. Men ifølge en ven til parret har de afvist at deltage i rekonstruktionen af aftenens forløb, da de mener, at det vil være til absolut ingen hjælp i jagten på at finde Madeleine.

Politiets motiver

McCanns advokat har tidligere advaret dem mod at rejse fra deres hjem i Storbritannien til Portugal for at markere et-årsdagen for Madeleines forsvinden 3. maj. De har været mistænkt i sagen og risikerede, at mistanken ville blusse op igen.

Parret og deres venner skulle være rejst til Portugal i morgen, men de er blevet mistænksomme over for politiets motiver.

- De ønsker at hjælpe politiet, men de bliver ved med at spørge sig selv: 'Hvorfor nu, hvorfor mere end et år efter? Hvad i alverden skal det gøre godt for? siger en ven til Daily Mail.

- De stiller også spørgsmålstegn ved, hvorfor det ikke bliver vist på tv, og hvorfor politiet kun vil have de ni til at deltage og ikke de andre feriegæster og personalet, siger vennen.

faktaboks
via Listen To News