Maze om OL-åbning: Har aldrig slået Kreanga
Kalinikos Kreanga bliver sandsynligvis Michael Mazes første OL-modstander. Grækeren er en skrækmodstander.

Danmarks bedste bordtennisspiller, Michael Maze, træder først ind i OL-turneringen på mandag og åbner sandsynligvis mod skrækmodstanderen Kalinikos Kreanga fra Grækenland.

Maze skal faktisk overgå sig selv, hvis han skal slå den stærke græker og spille sig videre til 1/8-finalerne.

- Det bliver nok Kreanga, jeg skal møde. Jeg skal ikke brokke mig over lodtrækningen, men jeg har aldrig slået ham før.

- Jeg havde nok valgt en anden, hvis jeg kunne, siger Michael Maze.

- Men det betyder bare, at jeg skal være i gang fra start, og så må jeg bare forsøge at klaske ham for første gang nogensinde, siger danskeren.

Har han ligefrem et psykologisk overtag på dig?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi har haft nogle tætte kampe, og han har bare spillet godt, de gange han har mødt mig og så lige haft krammet på mig.

Michael Maze er 13.-seedet til OL, men har haft en skadesplaget optakt til legene i den engelske hovedstad.

Skaderne betyder, at han har meget svært ved at bedømme sit aktuelle niveau. Derfor er hans eneste målsætning at gøre det så godt, han kan.

- Jeg bliver skuffet, hvis jeg ikke kommer op på mit niveau til OL.

- Men jeg har svinget lidt på det seneste, så jeg ved, at det kan ske, at jeg spiller en dårlig kamp, og det vil være øv, siger Maze.

Mens bordtennisstjernen først træder ind i turneringen i tredje runde, så skal Allan Bentsen allerede i aktion i første runde på lørdag. Der åbner Danmarks eneste kvindelige bordtennisdeltager, Mie Skov, også sit OL.

Kalinikos Kreanga er med i turneringen fra anden runde og skal derfor først vinde sin åbningskamp, før han er klar til at møde Maze.

/ritzau/