Maze i drama: Jeg vandt med reservebattet
Michael Maze holdt hovedet koldt, selv om starten af kampen mod Kalinikos Kreanga var præget af dramatik.

Danmarks bedste bordtennisspiller Michael Maze frygtede, at det var en af de dage, hvor alt ville gå galt, da han mandag spillede sig videre til 1/8-finalerne ved OL.

Maze fik nemlig ikke den bedste start på kampen mod Kalinikos Kreanga fra Grækenland.

- Inden kampen blev mit førstebat taget i limtesten. Det var åbenbart for tykt. Så måtte jeg sætte en tyndere belægning på mit reservebat og spille med det.

- Jeg tænkte - åh nej. Det lyder nørdet, men det betydet meget, og så starter dommeren med at tage min serv (dømme fejl på serven, red), så jeg ikke turde serve igennem.

- Heldigvis formåede jeg at holde hovedet koldt, siger Michael Maze.

Danskeren vandt sikkert med 4-1 i sæt, og derfor var han både glad, lettet og stolt efter sejren over Kreanga, som han aldrig tidligere har slået.

- Det er den her dag, der har holdt mig kørende i mange måneder, så jeg er glad for, at fysikken er på plads, og at jeg spiller så godt taktisk og laver så få fejl, siger Maze.

Danskeren, der har været plaget af skader igennem to år, er rejst til OL i London med en målsætning om at levere sit bedste og se, hvad det rækker til.

- Jeg spiller bedre mod Kreanga, end jeg nogensinde har gjort. Jeg ved, at mit topniveau er dér, men spørgsmålet er bare, hvor lang tid jeg kan holde det, og om jeg svinger for meget, forklarer Michael Maze.

Mandag aften mellem klokken 20.00 og 22.00 står danskeren over for den tredjeseedede japaner Jun Mizutani.

/ritzau/