Maze får rutineret europæisk OL-modstand
Michael Maze skal i sin første OL-kamp formentlig møde en rutineret ræv fra enten Belgien eller Grækenland.

Michael Maze kan glæde sig over, at han helt frem til og med en eventuel kvartfinale i den olympiske bordtennisturnering slipper for at møde en kineser.

Men onsdagens lodtrækning betyder til gengæld, at han formentlig kommer op imod en garvet veteran, når han træder ind i turneringen i tredje runde.

13.-seedede Maze står til at møde enten den tidligere europamester Jean-Michel Saive eller VM-bronzevinderen fra 2003, Kalinikos Kreanga fra Grækenland i sin første kamp i turneringen.

Begge har allerede fejret 40-års fødselsdag, men bringer altså en masse erfaring med til bordet.

Vinder Maze kampen, der spilles på mandag, skal han efter alt at dømme møde den tredjeseedede japaner Jun Mizutani i kvartfinalen.

Allan Bentsen har i modsætning til landsmanden ikke nogen seedning at falde tilbage på og skal derfor i kamp allerede i første runde lørdag. Her møder han ungareren Daniel Zwickl, der er nummer 131 i verden.

Mie Skov starter i kvindernes turnering blødt op med egypteren Nadeen-El Dawlatly, men står så formentlig over for polske Natalia Partyka.

Polakken er nummer 68 i verden og er speciel på den måde, at hun mangler højre underarm og hånd. Derfor har hun både stillet op ved OL og ved de paralympiske lege.

/ritzau/