Massiv regn sætter hundredvis af huse i Serbien under vand
Oversvømmelser er skyld i, at 700 huse er blevet oversvømmet i Serbien, som er erklæret i undtagelsestilstand.
De serbiske myndigheder har torsdag erklæret landet i undtagelsestilstand på grund af voldsomme oversvømmelser forårsaget af kraftige regnskyl.
De serbiske myndigheder har torsdag erklæret landet i undtagelsestilstand på grund af voldsomme oversvømmelser forårsaget af kraftige regnskyl. Foto: Darko Vojinovic/AP

Voldsomme oversvømmelser i det sydvestlige Serbien forårsaget af kraftig regn har fået myndighederne til at erklære landet i undtagelsestilstand.

- Det sker som en forebyggende foranstaltning og for at lette og fremskynde tiltag fra myndighederne med henblik på at beskytte indbyggerne og deres ejendomme, oplyser den serbiske regering torsdag.

Ifølge serbisk politi er flere end 700 huse blevet oversvømmet, og 170 mennesker er blevet evakueret fra deres hjem, oplyser serbisk politi.

Samtidig ser vejrprognoserne for de kommende dage dystre ud. Således er der mere regn på vej, advarer serbiske vejrtjenester.

I foråret 2014 døde flere end 50 mennesker, mens titusinder blev fordrevet fra deres hjem, da Serbien og dets nabolande blev ramt af de værste oversvømmelser i mands minde.

Skaderne fra dengang er af Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) blevet anslået til at have kostet Serbien over to milliarder euro eller lige knap 15 milliarder kroner.

/ritzau/AFP/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.