Massiv Meulensteen-kritik af Brøndby
René Meulensteen, der fredag stoppede som træner i Brøndby, retter nu en massiv kritik af Superligaklubben, som han betegner som ’meget syg’.

Brøndby er som en syg patient, der kræver akut behandling. Det siger den hollandske træner René Meulensteen, der stoppede som træner i fredags.

I den hollandske avis Algemeen Dagblad retter han en meget hård kritik af sin tidligere arbejdsgiver og forklarer, hvorfor han valgte at stoppe i klubben:

»Brøndby skrev i sidste uge i en pressemeddelelse, at jeg stoppede på grund af familien. Men der spiller meget større sager ind. Brøndby kæmper med to problemer: Der er ingen kemi i den nuværende trup, og på mange pladser i organisationen mangler den nødvendige ekspertise,« siger Meulensteen.

Han understreger, at Brøndbys placering som nummer syv i Superligaen ikke er grunden til opsigelsen.

Skulle klubben reddes, ville det kræve markante ændringer. Dem har Meulensteen presset på for de seneste måneder, men der har ingen opbakning været fra ledelsen.

Han har desuden bedt klubdirektør Per Bjerregaard om at Brøndby skulle skille sig af med tre bestemte spillere af tvivlsom kvalitet og med lange kontrakter, og som desuden har haft en negativ indflydelse på holdånden i truppen. Det ville Bjerregaard ikke.

»Af frygt for at skabe konflikt med truppen, og fordi det ifølge bestyrelsen ville være spild af penge. Ja, på kort sigt måske, men for en sund fremtid var det i mine øjne tvingende nødvendigt,« siger han.

»Nogle gange må du slå noget i stykker for at bygge det op på ny. Men jeg kan ikke gøre det alene,« siger Meulensteen.

Brøndbys direktør, Per Bjerregaard, har ikke selv hørt om artiklen i den hollandske avis, og han når også kun at få læst overskriften op, før han hurtigt afbryder:

»Det er rigeligt! Hvad René siger, det vil jeg ikke kommentere,« siger Per Bjerregaard kort.

»Og er fordi, at René Meulensteen har skrevet under på en aftrædelses-ordning, og der står, at vi ikke kommenterer bruddet. Og det har jeg tænkt mig at overholde,« siger han.

Forelagt yderligere oplysninger fra den hollandske artikel, som omhandler begivenhederne før bruddet mellem René Meulensteen og Brøndby, afbryder han igen:

»La’ være at spilde min tid. Du får ikke nogle kommentarer om René Meulensteens ansættelsestid i klubben.«

via Listen To News