Massiv kritik af regeringen: Viderefører borgerlig politik
Søren Søndergaard (EL) mener, regeringen vil indføre en politik på medieområdet, som hele det røde flertal er modstandere af.
Ifølge R, SF og EL lægger den socialdemokratiske regering op til at fortsætte blå besparelser på DR og public service.

Når den socialdemokratiske regering torsdag sender en beskæring af licensen til afstemning i Folketingets Finansudvalg, er der reelt tale om en fortsættelse af den blå sparepolitik, lyder det nu i et protestkor fra regeringens støttepartier. Det skriver Politiken torsdag.

Beskæringen af licensen til 1.353 kroner i 2020 følger af sidste års blå aftaler mellem V-LA-K-regeringen og Dansk Folkeparti, der skar 20 procent af DR’s budget og gradvis vil skrotte licensen til fordel for betaling via skatten. 

Den betyder, at danskerne næste år skal have 574 kroner mindre op af lommen i licens til DR og anden public service end i år. 

Hele det røde flertal er imod

Både Enhedslisten, Radikale Venstre og SF vil dog stemme imod det såkaldte aktstykke, da det ifølge de tre partier indfører en politik, som hele det røde flertal har erklæret sig som modstander af.

– Hele ideen med ikke at være med i et forlig er altså, at man kan lave tingene om efter et valg. Vi har forståelse for, at det kan være svært at lave en helt ny model inden 1. januar, men det forpligter os ikke til at fortsætte de blås indtil 2022, sådan som man planlægger her. Vi skal forhandle med udgangspunkt i forståelsespapirets klare udtalelse om, at vi skal styrke public service, siger Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard til Politiken.

120 milloner mindre til DR

Hvis regeringen viderefører den borgerlige licensplan, vil det ifølge Kulturministeriets svar til Enhedslisten i sagen betyde, at DR alene næste år vil have 120 millioner kroner mindre at lave indhold for end i 2019.

Et fald, som udgør en del af de i alt 773 millioner kroner, som V-LA-K-regeringen og DF sidste forår aftalte at skære på DR over fem år.

I et skriftligt svar til Politiken oplyser fungerende kulturminister Rasmus Prehn, som er i Afrika i sin samtidige egenskab af udviklingsminister, at aktstykket handler om at få regelgrundlaget på plads, så licensen overhovedet kan opkræves i 2020.

– Det er velkendt, at regeringen var og er uenig i den tidligere regerings besparelser på dansk public service. Hvis man synes, at licensen burde have været et andet niveau end det, der følger af den tidligere medieaftale, er det noget, vi kan diskutere som led i de kommende medieforhandlinger.

via Listen To News