Masser af meningsløs aktivering
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik steg antallet af ledige på den slags kurser fra 6700 personer om året i 2008 til 28.000 i 2011, skriver Dagbladet Information. Foto: Colourbox
Selvom kortsigtede jobsøgningskurser er blevet stærkt kritiseret, ender rekordmange ledige alligevel på dem.

Selvom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har erkendt, at mange ledige ender på aktiveringskurser, der er "meningsløse", så er at antallet af ledige, der sendes på kortsigtede jobsøgningskurser mere end firedoblet.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik steg antallet af ledige på den slags kurser fra 6700 personer om året i 2008 til 28.000 i 2011, skriver Dagbladet Information.

I juni sagde beskæftigelsesministeren ellers sådan her:

- Man tager modet fra voksne mennesker ved at sende dem på meningsløse aktiveringskurser. Vi skal bruge pengene på det, der virker og ikke på at kontrollere og genere folk.

Men udviklingen er ikke blevet bedre, siden den socialdemokratisk ledede regering trådte til, siger arbejdsmarkedsforsker og adjunkt på Aalborg Universitet, Mads Peter Klindt, der har trukket de nyeste tal ud af statistikken.

Dermed vokser uligheden mellem de ledige og de beskæftigede yderligere, mener han.

- Med skattereformen bliver den økonomiske ulighed mellem dem på og dem uden for arbejdsmarkedet større - men de her nye tal viser, at også det uddannelsesmæssige gab mellem ledige og beskæftigede bliver større og større, siger Mads Peter Klindt til Information.

Mens fire gange så mange ledige kommer på de kritiserede korte kurser i jobsøgning, er stigningen i antallet af ledige, der kommer på reel efteruddannelse, langt mindre - fra 6900 personer i 2008 til 12.500 i 2011.

Stigningen er samtidig sket i en periode, hvor antallet af ledige er steget kraftigt.

Arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S) afviser kritikken:

- Der bliver fokuseret alt for meget på de negative ting i denne debat. Man glemmer, at den røde tråd i alle de reformer, vi laver, er at skaffe flere arbejdspladser, siger han.