Masselagsmål efter Pinochets død
Demonstranter kom i slagsmål med politiet, da de søndag fejrede Augosto Pinochets død i Chile. Politiet måtte bruge tåregas og vandkanoner.

Læs også:- Thatcher beklager Pinochets død
- Diktatotren, der aldrig fik sin straf

Af Michael S. Lund - micu@dny.dk

Demonstranter og politi stødte søndag sammen i Chiles hovedstad, Santiago, da demonstranter fejrerede eks-diktatoren Augusto Pinochets død.
Ifølge BBC forsøgte en gruppe på omkring 1.000 demonstranter søndag at gå mod byens præsidentpalads, og på vejen begyndte at kaste sten mod biler og lave bål på byens hovedgade. Politiet brugte tåregas og vandkanoner til at sprede demonstrationen.

Ifølge AP blev 23 politibetjente såret under kampene, og politiet arresterede et stort antal chilenere.
Demonstrationen blev derefter opløst, men flere mindre uroligheder brød ud i Santiagos fattige forstæder i løbet af natten til mandag.

Augusto Pinochet døde søndag i en alder af 91 år. Eksdiktatoren har de seneste år været anholdt og sat i husarrest adskillige gange, mens der har været ført retssager om hans styres mange overgreb på befolkningen. Over 3.000 mennesker blev dræbt, mens Pinochet var ved magten i Chile mellem 1973 og 1990. Pinochet blev arresteret i London i 1998, men på grund af Pinochets dårlige helbred, blev retssagerne aldrig ført til ende. Selv om Pinochet styrede Chile med hård hånd i 17 år, er der stadig mange chilenere, der støtter og hylder ham for at have forsvaret landet mod kommunismen.