Administration 

Maserati - nu med et kvindeligt brøl

Biler
En kvinde foran en sportsvogn
Ude foran Maseratis HQ i Modena, fandt jeg hurtigt min favorit, nemlig Gran Turismo. (Foto: Maserati)

Diversity og Inclusion ligger Maserati højt på sinde, og det er lykkedes dem at finde nøglen til at inkludere ALLE i organisationen - både når det drejer sig om medarbejdere, men også når der skal sælges biler til kvinder.

Jeg sidder i lufthavnen og venter på mit fly til København, klokken er seks om aftenen, det er onsdag og jeg er på vej hjem efter 2 dages forkælelse i Modena i Italien. Jeg har været inviteret af Maseratis HQ i Modena på en 2 dages get-away for at se, føle og røre dette meget italienske og eksklusive brand. Jeg har levet af lokal produceret Parmesan ost, dyppet i lokal produceret balsamico olie og Pasta al dente. Mit hoved et fyldt op med indtryk, og min mave er dejlig mæt efter et besøg i ”The city of Maserati”. 

Maserati er startet af Maserati-brødrene for over 100 år siden i byen Bologna, men er senere hen flyttet til Modena. Byens indbyggere på 148.000 bærer alle på en stolthed over at være bosiddende i ”The city of Maserati."

en tegning
En gammel fortegning af den velkendte trefork, som er Maseratis logo og stammer fra statuen Fontana di Nettuno i Bologna. Foto: Maserati

Selve logoet, som du helt sikkert kender fra kølergrillen på en Maserati, forestiller en trefork efter statuen Fontana di Nettuno der står midt inde i Bologna byen. Det er en byens vartegn, som italienerne er utrolig stolte af. 

Maserati leverede 1.500 biler på verdensplan sidste år og selvom det måske ikke lyder af meget, så er Maserati selv ret godt tilfreds. Maserati ejes af Stellantis Koncernen, som også ejer bl.a.  Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Opel og Peugeot. En Maserati kan du designe efter eget valg ved bestilling. THE SKY IS THE LIMIT og der er ingen begrænsning i hverken farver eller læder, så hvis du ønsker din bil i den samme farve som din yndlingskjole, så er det ganske enkelt en mulighed. 

Diversitet og Inclusion – nøglen til succes

Da jeg fik invitationen, nævnte de kort, at det var et ”speciel event for Female Test Drivers”. Og jeg skal da lige love for at den kvindelige agenda tages alvorligt hos Maserati.

På Maseratis hovedkontor i Modena mødte vi deres Internal Communication & CSR, Giulia Paganelli og Maserati Learning & Diversity, Simona Prampolini. De fortalte om hvor vigtigt deres medarbejdere er for Maserati. ” We are one big Family”. Virksomheden ønsker et mangfoldigt og inkluderende miljø, så de kan være en del af den forandring, som Maserati sigter efter.

en smuk kvinde taler
På billedet ses Camilla Murrtas, th., som til daglig er ansat på Maseratis hovedkontor og var en af de udvalgte i Maserati Women Testing Team. Foto: Maserati

Større involvering blandt medarbejderne vil fremelske et engagement, der bidrager til fællesskab og sammenhold – som i sidste ende skaber bedre resultater. Samtidig er man meget bevidst om at dette fællesskab også afspejler bedre resultater overfor kunderne.

De går utrolig meget op i at medarbejderne føler sig trygge og involverer alle medarbejdere på kryds og tværs. De laver teambuilding blandt afdelinger - høj som lav - og mixer forskellige profiler for at opnå en forståelse og respekt for hinandens forskelligheder for i sidste ende at skabe bedre resultater.

Maserati tror på at Diverstity and Inclusion er nøglen til succes. 

Maserati er et skridt foran 

Ikke nok med at alle medarbejdere bliver inkluderet i organisationen, så bringer Maserati også Diversity and Inclusion ind i design processen af bilerne. Maserati Women Testing Team - en del af Diversity & Inclusion-programmet - har givet fire udvalgte kvinder fra Maserati-organisationen mulighed for at få oplevelsen af ??at køre nye biler og give nye perspektiver til design-, ingeniør-, marketingteams og samle vigtige feedback til udvikling af bilerne.

Det ligger Maserati utrolig meget på sinde, at både mænd og kvinder sidder behageligt i en Maserati og at bilen fungerer til de forskellige behov man møder i dagligdagen. ”Use the Maserati as it was your own.” Deltagerne bliver hver især udstyret med en Maserati i en måned. Dette inkluderer testkørsel på racerbane, parkering hjemme ved deres eget hus, nede ved deres lokale supermarked, hente børn osv. Alt sammen for at teste bilen i vante omgivelser, som var det deres egen. 

Biler på en racerbane
Maserati Driving Experience gruppe foto på Autodroma di Modena racerbanen . Her ses bilerne som vi lå og drønede rundt i dagen lang - Gran Turismo og MC20. Foto: Maserati

Og hvad kom der så ud af deres Maserati Women Testing Team? 

Vi mødte en at testkørerne denne formiddag på Maseratis Hovedkontor i Modena.  Camilla Murrtas hed hun. Hun fortalte, at designerne og ingeniørerne havde fået spørgsmål, som de aldrig havde fået før. En så banal ting som sædeindstillingerne der ikke passede til en lille smal kvindekrop eller sædeindstillingerne, som kun kunne køres frem og tilbage, men ikke op og ned. Og hvis man har små hænder, var det svært at nå skiftepalerne i rattet... 

100% el i 2028

Maserati startede sin rejse for 110 år siden, hvor man byggede en racerbil til at deltage i de lokale racerløb. Det tog hurtigt fart, og i 1947 besluttede man sig for også at bygge personbiler. I dag leverer Maserati 1.500 biler årligt og har syv forskellige modeller i produktion. Man har fra Maseratis side besluttet, at i 2028 er det slut med benzin og de skønne V6 og V8-motorer, her bliver alle Maseratier nemlig fuld elektriske.

Det ved jeg nu ikke helt om jeg er fan af. Hvis der er noget, der er lækkert ved en Maserati, så er det lyden. Det kan bare ikke diskuteres! Og den skal jeg da lige love for, at vi fik testet på racerbanen bag rattet på Autodroma di Modena. 

En tur på racerbanen

Otte kvindelige journalister i hver deres Maserati med hver deres instruktør. Faster! Faster! blev der sagt og speederen blev trykket i bund. Og bremsen i bund lige bagefter. Helt i bund. Hold nu fest en oplevelse og virkelig grænseoverskridende. Jeg nåede min egen topfart på næsten 190km/t. Wauw - adrenalinen kørte rundt i kroppen, kameraet fløj rundt i bilen og mine hænder var svedige.

Det var utroligt at opleve hvilke enorme kræfter der ligger under motorhjelmen og al den teori man skal kunne, når man kører på en racerbane. Med briefingen fra instruktørerne lykkedes det mig at komme så gnidningsfrit og graciøst rundt på banen som muligt. Som en vaskeægte racerkører.

D&I projektet – en global dimension

Maserati er stolt af udviklingen af D&I-projektet, og hvordan det takket være den rette kommunikation, dedikerede workshops, utrolig mange seminarer og diverse undersøgelser har blomstret op til en global dimension.

Den har spredt sig fra Maseratis hovedkvarter i Modena og er nu blevet en del af Maserati-familie verden over, hvilket gør, at alle de individuelle stemmer er blevet til ét stort kor.  Maserati D&I-projektet er nu blevet en del af Maseratis DNA og udgør et team af medarbejdere som udviser respekt for hinandens og kundernes forskelligheder, som gør dem i stand til at udvikle biler - til alle!  

Maserati og kvinder

* 36 % af Maserati-medarbejderne på verdensplan er kvinder

*  36 % af Maserati-ansatte i Europa er kvinder

* 69% af marketing- og kommunikationskontorer verden over er sammensat af kvindelige medarbejdere

* 52 % af økonomikontorerne verden over består af kvindelige medarbejdere

* 46 % af HR-kontorer verden over er sammensat af kvindelige medarbejdere

* 43 % af Parts & Service-kontorer verden over består af kvindelige medarbejdere

  

 

 

mand
Nyheder

Clooney ind

i valgkampen

mand
Nyheder

Vinterberg udtaget til

prestigefyldt filmfestival

udrygningskøretøjer foran høj bygning
Krimi

Fortsat kritisk 

efter styrt fra 5. sal

oversvømmelse
Nyheder

Verden slog varmerekord

en kvinde kigger ind i kameraet
Kendte

Aldersforskellen
betyder intet:
- Det er mere udadvendt

turister på en bro
Nyheder

Venedig tjener millioner på turistskat

et gods
Nyheder

Prisen på gods
barberet ned med
kæmpe millionbeløb

cykelryttere i spurt
Sport

Vingegaard slår Pogacar med tre sekunder

et ungt par
Krimi

Ungt par beskudt: 
Vi hørte bare en klik-lyd

en ambulance
Krimi

Person i livsfare

- faldt fra altan

en mand
Krimi

Helikopter søger
efter Tommy i skov

oversvømmet område
Nyheder

Her er der risiko for

torden og skybrud

en betjent i en lufthavn
Nyheder

Får du mon brug for

et midlertidigt pas?

politi arbejder
Krimi

Kvinde fundet
død i lejlighed

en kvinde smiler
Nyheder

Kamala Harris' kampagnestab: Vi har flertal af delegerede

luftfoto af by
Nyheder

Boligsalget er tilbage
på 2019-niveau

fodboldspillere
Sport

Martin Braithwaite er meget tæt på brasiliansk klub

Krimi

Anmeldelse om skud

cykelrytter
Nyheder

 Pogacar melder fra til OL

kvinde
Nyheder

Harris hylder Biden

kvinde
Nyheder

Topdemokrat støtter Harris

mand
Nyheder

Dansk musical

til stor filmfestival

Nyheder

Attentat mod Trump:

Secret Service erkender fejl

mand og kvinde
Kendte

Kærlighedsfest:

Hun sagde ja

mand og kvinde
Kendte

Kan score millioner:

Sælger vild luksus

mand
Nyheder

Rusland:

Kamala Harris er uvenlig

mand og kvinde
Kendte

Stjerneinstruktør:

Far for femte gang

En mand gråt fuldskæg og sorte briller.
Krimi

Tommy er stadig

forsvundet

regnvejr
Nyheder

Det vådeste år - så

meget regn er der faldet

Nyheder

Henrik Voldborg

er død

Sport

OL i fare for

Holger Rune

En lottokupon
Nyheder

Leder efter

Lotto-millionær

Carla Mickleborg og hendes nu ekskæreste Carl.
Kendte

Bryder med kæresten:

Aldersforskellen blev

for stor

Grev Nikolai, komtesse Athena, grev Felix og grev Henrik med en hund.
Kongelige

Familien samlet på

Cayx til fødselsdag

Politibil foran Københavns byret.
Krimi

Politiet anholder

efterlyst storsvindler

Pernille Harder på banen
Kendte

Pernille Harder

forlovet

Havet
Nyheder

Par fundet døde

i redningsflåde

Et par med paraply
Nyheder

Regnfuld uge venter forude

Kamala Harris og Joe Biden.
Nyheder

Har kun én

måned til det

Nyheder

Joe Biden

trækker sig

En fed mercedes i Hellerup
Debat

Jes Dorph: Undskyld, jeg bor i Hellerup

Julie Christiansen og Ask Hasselbalch på den røde løber.
Kendte

Dansk skuespiller

har født

En motorvej set oppe fra
Krimi

Lastbil spærrer

motorvej i begge

retning

Rolf Sørensen på den røde løber.
Kendte

Efter hjerteproblemer:

Rolf sender hilsen

Grev Nikolai i mørkt jakkesæt.
Kongelige

Grev Nikolai går i

far og farfars fodspor

Kvinder med ryggen til
Nyheder

Forbrug er steget

markant efter corona

En mand med gråt fuldskæg og briller. Han smiler.
Krimi

Ikke set siden

ondag

en mand ser alvorlig ud
Kendte

Naser Khader
får nyt job

en politibil
Krimi

Bremsede hårdt op foran politiet

- fik taget sin BMW

et skelet
Nyheder

Dansk museum udgraver værdifuld dinosaurart

en mand kigger på fotografen
Kendte

Michael Carøe:
- Jeg er ikke rig nok

mad og lokale
Nyheder

Top-restaurant
går konkurs

togskinner
Krimi

Faldt af tog

- fundet død

16 dage senere

et bjerg
Nyheder

Dræbt efter fald fra Tysklands højeste bjerg

Nyheder

Sol afløses af
skybrud og koldt vejr

fyrværkeri på himlen
Nyheder

Tivoli stopper
fyrværkerishow

Heino Hansen som vært på Melodi Grand Prix.
Kendte

Heino burde slet ikke

have lavet "Forræder"

fyrværkeri i luften
Krimi

Fyrværker forbrændt

i arbejdsulykke i Tivoli

Siden af en politibil
Krimi

Efterlyst flugtbilist

fundet

En computer med programmet
Nyheder

8,5 millioner

ramt af nedbrud

Blå blink på en politibil
Krimi

Frontalt sammenstød:

Mand og kvinde kommet

alvorligt til skade

Oliver Bjerrehuus fra siden
Kendte

Oliver Bjerrehuus ser

ikke sine børn

Fra gerningsstedet
Krimi

35-årig medvirkede

til drab

Kronprins Christian med studenterhue
Kongelige

Det skal kronprins

Christian nu

Halime Oguz i Folketinget
Nyheder

Dansk politiker anholdt

mand og kvinde
Kendte

Vild overraskelse: 

I dag bliver de gift

Nyheder

Livreddere er klar

til travl weekend 

mand med ukrudtsbrænder
Nyheder

Pas på med

ukrudtsbrænderen

mand
Kendte

Nu er det slut

Krimi

Billist havde vild promille

en bil på vej
Biler

Test Audi Q6 e-tron:

En af de bedste Audier lige nu

dåser med krydderi
Mad og drikke

Sjov konkurrence: Har du

Danmarks ældste krydderi

mand og kvinde
Kendte

Tv-kendis i baby-lykke

badegæster i havnebad
Nyheder

DMI: Varm weekend

kvinde
Nyheder

Forkert dom:

Sad 43 år bag tremmer

mand
Nyheder

Anholdt for

dødstrusler mod Trump

retsbygning
Krimi

Tiltale:

15-årig ville slå mand ihjel 

mand
Kendte

Eastwood i stor sorg

brandbil på rådhuspladsen
Krimi

Stor udrykning

var falsk alarm