Mary tager kommandoen
Kronprinsesse Mary bliver en mere og mere central figur i kongehuset. (Foto: Scanpix)
Kronprinsessen er lige nu for første gang rigsforstander.

Det er en historisk dag i dag. Kronprinsessen er nemlig i disse timer og frem til på mandag rigsforstander. Hendes mand, kronprins Frederik, er rejst til Schweiz for at forberede nogle praktiske ting med familiens planlagte ophold i landet, hvor børnene, som avisen.dk for nylig kunne afsløre, skal gå i skole i nogle måneder i det starten af det nye år.

Og da dronning Margrethe er på sin årlige indkøbstur i London, hvor der skal købes julekage og julegaver, så er det altså Marys tjans at "regere" landet.

Overskuelig arbejdsdag

Nu er det ikke nogle lange og hårde arbejdsdage, der venter kronprinsessen. Definitionen på en rigsforstander er en person, der varetager regeringen af et land, når monarken – altså statsoverhovedet – er bortrejst. Men så længe regeringen ikke pludselig går af, så er det ikke det nok ikke det store, som Mary får at lave. Hun kan også tage folk i audiens, men det bliver næppe heller tilfældet.

Prins Joachim og prinsesse Benedikte har i mange år også haft opgaverne som rigsforstandere, men da prinsen jo har bosat sig i Frankrig med sin familie, og Mary efterhånden skal køres i stilling som en mere central figur, er prinsesse Benedikte blevet frataget tjansen i denne omgang.

Avisen.dk erfarer også, at kronprinsesse Mary får sit eget flag næste år, som skal vaje, når hun er rigsforstander. Det har hverken prins Joachim eller prinsesse Benedikte haft.

 

 

 

 

 

via Listen To News