Mary holder jul med svigerfamilien
Hele den kongelige familie fejrer julen sammen på Fredensborg Slot. Det er første gang siden 2006, at julen holdes på netop det slot.
Kronprinsparret og deres børn skal holde jul med Dronningen i år. Fra venstre er det prins Christian, prinsesse Isabelle, prinsesse Josephine og prins Vincent.
Kronprinsparret og deres børn skal holde jul med Dronningen i år. Fra venstre er det prins Christian, prinsesse Isabelle, prinsesse Josephine og prins Vincent. Foto: Leiff Josefsen/free

Der bliver mange gaver at pakke op, når den royale familie i år holder jul på Fredensborg Slot.

Dronningen og prinsgemalen kan nemlig se frem til at få besøg af Kronprinsparret og deres fire børn, samt prins Joachim og prinsesse Marie som også medbringer deres børn. Det skriver kongehuset.dk.

Hvis prins Joachims to ældste sønner, prins Nikolai og prins Felix, også skal fejre julen på Fredensborg Slot, kan dronningen tælle sig frem til otte børnebørn, og det betyder altså i den grad en juleaften i børnenes tegn.

Foruden regentparrets børn og deres familier skal også prinsesse Benedikte, dronning Anne-Marie og kong Konstantin fejre højtiden på Fredensborg Slot.

Kongehuset oplyser, at den kongelige familie sidst holdt jul på Fredensborg Slot i 2006. Normalt bruges slottet som residensbolig i foråret og efteråret, men det lægger også rammer til store begivenheder i familien, såsom bryllupsfester og fødselsdagsfester.

Slottet blev bygget som et jagtslot til Frederik 4. og byggeriet påbegyndte i 1719. Senere gjorde Christian 9. og dronning Louise slottet til et samlingssted for "Europas svigerforældre" og deres børn og svigerbørn. Det skriver kongehuset.dk.

Meget passende er det så, at Dronningen i år har valgt af samle sin familie til jul på netop det slot.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.