Mary har bestået hjemmeværnsprøven
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library
Kronprinsesse Mary var i weekenden i uniform, da hun bestod den sidste del Hjemmeværnets grunduddannelse.

• Billedserie: Mary i trøjen

Normalt sidder makeuppen og håret perfekt, og der er ikke jord under neglen på kronprinsesse Mary.

Men alt det måtte der ændres på i weekenden, da Mary skulle gennemføre den sidste del af Hjememværnets grunduddannelse. Her blev makeuppen skiftet ud med den kamouflerende af slagsen, og hænderne skulle bruges til andet end blot at vinke med.

Men heldigvis var der ingen fine fornemmelser hos Mary, der bestod alle prøverne.

Allerede i januar bestod Mary den første del, der omfattede førstehjælp og skydning. Men denne gang skulle kronprinsessen også have vagttjeneste og overnatte i bivuak.

Og kronprinsessen får meget ros for sin indsats af hjemmeværnet. Især under en øvelse, hvor holdet skulle redde tilskadekomne ud af en bygning. Her fandt Mary selv en tilskadekommen i bygningens kælder.

”HKH Kronprinsessen gik forrest, da båren med den sårede skulle bæres op af trapperne. Det er en meget krævende øvelse, som er både besværlig og fysisk hård. Men HKH Kronprinsessen gik løs på opgaven med stor energi og entusiasme. Under hele opgaven viste hun i det hele taget stort engagement, overskud og dygtighed. Og hun forstod på glimrende vis at forene eksempelvis sin førstehjælpskunnen med redningsopgaven, fortæller chefen for Beredskabsstyrelsens Frivilligcenter i Hedehusene, kolonnechef Stig Hammerhøj.