Mary får kongelig pølse
Den storsælgende Mary-pølse er blevet døbt 'The Great Dane'. Foto: Polfoto/AP Photo/Getty Images, Robert Cianflone, Pool / POLFOTO
En australsk slagter har opkaldt en gourmetpølse efter den danske prinsesse.

Den danske kronprinsesse Mary er populær i sit hjemland Australien i mere end én forstand.

En spiselige gourmetpølse, som en lokal slagter i Hobart har opkaldt efter det berømte bysbarn, hitter nemlig stort. I alt har slagteren Shane Mundy allerede solgt over 20 kilo af den royale pølse, skriver den tasmanske avis, The Mercury.

Mary-pølsen er blevet døbt 'The Great Dane', og den indeholder ifølge slagter Mundy honning, fordi det er "sødt som en prinsesse" og macadamia, der afspejler Marys australske rødder.

"Jeg tænkte, at jeg gerne ville lave en pølse, der ville være passende for en prinsesse," siger han til avisen og tilføjer:

"Og det var nødt til at have lidt klasse over sig. Det vil du ikke få ved at lave en oksekød og bacon, ville du?"

Den prisbelønnede slagter får muligvis en dag mulighed for selv at sælge en 'The Great Dane' til det royale danske par. Kronprinsparret har nemlig tidligere handlet i slagterforretningen, når de har været på besøg i Hobart.

"Mary kom ind i forretningen sammen med Frederik, som købte en steg og nogle gourmet pølser," fortæller Shane Mundy om det tidligere, royale indkøb.

Det samme har Marys søster, Jane Stephens, som ifølge den lokale avis jævnligt handler ind hos slagter Mundy.

Kilde: The Mercury