Mary: Derfor kæmper jeg for kvinder og børn
I et eksklusivt interview på DR i aftes fortæller kronprinsesse Mary om sit arbejde for kvinder og pigers rettigheder. Foto: FLINDT MOGENS/Polfoto
Kronprinsesse Mary forklarer i et nyt interview om sin store mærkesag, der handler om, at kvinder skal have samme rettigheder som mænd.

Ligestilling mellem mænd og kvinder er helt klart hendes store passion og hendes mærkesag.

Og torsdag aften stillede kronprinsesse Mary op til et eksklusivt interview med Danmarks Radio, hvor hun fortalte om sit arbejde for kvinders rettigheder, retfærdighed og ligestilling.

- Som kvinde og som mor og som søster er det svært at bære tanken om, at man kan sætte ind med så lidt og redde så mange liv. Jeg vil gerne gøre, hvad jeg kan og kæmpe for, at der kommer fokus på, at kvinder i verden kan være lige så meget værd som deres mænd og brødre, siger kronprinsessen blandt andet i interviewet, som bliver sendt forud for Danmarks Indsamlingen, der sendes på DR lørdag.

Mary fortæller også om, hvordan det under en konference om mødredødelighed i København for mange år siden gik op for hende, at det spiller en afgørende betydning for en hel masse skæbner, at hun kæmper for kvinders rettigheder i verden - ikke kun i forhold til ligestilling generelt, men også i forhold til en række andre problemstillinger.

- Andre problemer er, at piger bliver gift for tidligt, eller de dør, fordi deres krop er for umoden til at føde børn. Det kan også være hiv og aids, eller at man ikke har adgang til uddannelse. Listen er lang, og alle problemerne skyldes ulighed, fortæller kronprinsessen.

FN har valgt 24 eksperter til en speciel task force, som skal sætte endnu mere fokus på kampen for ligestilling, og i den forbindelse er kronprinsesse Mary blevet valgt som Danmarks repræsentant.

Newspaq