Martin J.: Poulsen gik altid forrest
Med Christian Poulsens landsholdsstop mister truppen en foregangsmand, mener Martin Jørgensen.

Selv om Christian Poulsen i det seneste års tid ikke længere tilhørte startopstillingen på det danske landshold, var han alligevel manden, der trak i trådene på holdet.

Efter at Poulsen mandag har meddelt, at han stopper på landsholdet, får holdet brug for et nyt samlingspunkt, forklarer Martin Jørgensen, der var kollega med Poulsen på nationalmandskabet frem til sidste efterår.

- Selv om han ikke har spillet fra start de sidste gange, så har han stadigvæk fyldt meget i truppen. Der er nogen, der skal være støttepæl nu, hvor han ikke er med længere, siger Martin Jørgensen.

- Til træning var der ikke nogen forskel på, om han skulle starte inde eller ej. Det var altid 100 procent igennem alle årene.

- Det var ham, der plejede at gå forrest til træning. Man var altid sikker på, at han nok skulle trække i den rigtige retning, forklarer Jørgensen, der selv spillede 102 landskampe.

Christian Poulsen var med ved VM i 2002 og 2010 og EM i 2004 og 2012 og nåede 92 kampe og seks mål for Danmark.

Mange husker hans berømte knytnæveslag mod svenskeren Markus Rosenberg i EM-kvalifikationskampen mod Parken, der gav ham et rødt kort og ansporede en tilskuer til at angribe dommeren.

Men Martin Jørgensen mener, at det er Poulsens spillemæssige kvaliteter, der først og fremmest trænger frem i erindringen.

- Han vil nok ikke blive husket for sine mål, selv om han da har fået scoret nogle stykker. Men snarere det samlingspunkt han var på midtbanen, hvor han var en af de bedste, fordi han både kunne tackle og samtidig spille fodbold, lyder det fra Martin Jørgensen.

/ritzau/