Markedsoversigt: Vestas i vejret, renter i stille dans

Vestas løb tirsdag med opmærksomheden blandt de danske aktier. Medierygter om et muligt samarbejde med japanske Mitsubishi, der blev bekræftet af Vestas, var det stof, kursstigningerne var gjort af. Aktien bankede op fra morgenstunden og holdt niveauet til lukningen i et svagt negativt dansk aktiemarked.

Siden marts sidste år har aktionærerne måtte se værdien af vindmøllegiganten blive reduceret med over 80 pct. Tirsdag revancherede aktien sig dog lidt. Den lukkede 18,5 pct. højere i 40,19 kr. - det højeste niveau siden slutningen af maj i år.

Det danske C20-indekset lukkede 0,5 pct. lavere i 487,29.

Der er relativ lav aktivitet på finansmarkederne frem mod torsdag, hvor det årlige Jackson Hole-topmøde i USA starter. Her skal blandt andre USA's centralbankchef, Ben Bernanke, "underholde" fredag.

I bunden af C20-indekset fandtes NKT, der dermed tabte terræn for tredje dag i træk.

Straffen for fredagens skuffende regnskab fra NKT fortsætter, vurderer kunderådgiver i Nordea Jesper Bamberger over for Ritzau Finans. Tirsdag blev det til et fald på 3,3 pct. til 181,80 pct. til NKT.

Uden for C20 fremhæver Jesper Bamberger Royal Unibrew og Bavarian Nordic efter deres regnskaber tirsdag.

- Royal Unibrew leverede et rigtigt flot regnskab. Det beviste, at aktien er en stor og god udbytteaktie, og at selskabet er blevet en lønsom forretning, siger han. Aktien lukkede 9,5 pct. højere i 415.

Bavarian Nordic præsenterede markedet for en opjustering af sine forventninger til 2012. Bavarian startede dagen i fin form med en stigning på 4 pct., men lukkede tirsdag i 50,50 kr. - 2,9 pct. lavere.

På det danske obligationsmarked var der stort set ingen bevægelser tirsdag, som dermed udviklede sig til en rentedans på stedet. Centralbankchef-topmødet i Jackson Hole har skabt en afventende holdning i markedet.

Den toneangivende, danske, tiårige rente lukkede tirsdag på knap 1,06 pct. - hvilket også var slutniveauet mandag. Bevægelserne eller manglen på samme spejlede tendensen på de sammenlignelige europæiske markeder.

Markedsdeltagerne har opmærksomheden stift rettet mod slutningen af ugen, hvor Jackson Hole-mødet i Wyoming, med deltagelse af centralbankchefer og andre pengepolitiske meningsdannere, indledes torsdag. Fredag taler chefen for den amerikanske centralbank, Ben Bernanke. Forventningerne er i høj grad skruet op til, at han her vil benytte lejligheden til at give indikationer om centralbankens fremtidige handlingsmønster. Der drømmes og håbes på signaler om en tredje runde kvantitative lempelser (QE3).

Dagens buket af nøgletal fra USA var blandede, men fik ikke nævneværdig effekt på markederne.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk