Markedsoversigt: Stor ståhej i biotek og stille renter

De to biotekselskaber Genmab og Neurosearch startede torsdagen med henholdsvis en markant kursstigning og et endnu større kursfald.

C20-indekset lukkede med et fald på 0,3 pct. til 488,04 med Mærsk-aktierne helt i bund.

Janssen Biotech, der hører til under Johnson & Johnson paraplyen, indlicenserer Genmabs Daratumumab i en aftale, der sikrer Genmab en "upfrontbetaling" på 55 mio. dollar. Milestone-betalingerne kan løbe op i over 1,1 mia. dollar. Og Johnson & Johnson investerer 475 mio. kr. i nye Genmab-aktier til 88 kr. per styk. Det sendte Genmab op med 16,1 pct. til 78,75 kr.

Neurosearch har afskrevet værdien af det eneste projekt i pipelinen - Huntexil. Egenkapitalen er negativ og kapitalberedskabet rækker kun til fortsat drift indtil 2013. Neurosearch dykkede 47,2 pct. til 3,72 kr.

Topotargets topchef, Francois Martelet, fratrådte med øjeblikkelig virkning, og selskabet har hyret ABG Sundal Collier til at undersøge, om fremtiden skal stå på partneraftale, fusion eller et salg af selskabet. Aktien faldt 9,3 pct. til 1,07 kr.

Vestas lagde endnu et udsving til de seneste dages voldsomme volatilitet. Torsdag var det den kinesiske vindmølleproducent Ming Yang, som igen spøgte i kulissen som interesseret i Vestas. Ming Yang har tidligere afvist at have interesse i Vestas, men ikke desto mindre lukkede Vestas-aktien i top i eliteindekset med en stigning på 3,9 pct. til 39,65 kr.

Mærsks B-aktie faldt 2,9 pct. til 39.060 kr. efter skuffende nøgletal fra Asien.

Parken fik klø - også på fondsbørsen torsdag. FC København er ude af Champions League. Aktien droppede 6,6 pct. til 71 kr.

Det danske obligationsmarked var så godt som statisk torsdag. Dermed fortsatte linjen, som blev lagt fra morgenstunden dagen igennem uden udsigt til væsentlige udsving i hverken den ene eller den anden retning. Volatiliteten var som de seneste dage begrænset forud for ugens store begivenhed - mødet mellem centralbankchefer i Jackson Hole i Wyoming senere torsdag og kulminerer med den amerikanske centralbankchef Ben Bernankes tale fredag.

- Det hele bliver styret af, hvad centralbankerne vil gøre, og nøgletallen bliver vendt og drejet i forhold til, hvad centralbankerne vil sige, siger rådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

Renten på den toneangivende danske 10-årige statsobligation, 3-21'eren, lukkede torsdag i 1,05 pct, hvilket er 3 basispoint mindre end ved såvel åbningen som lukkeniveauet onsdag.

Dagen bød på en stigende tysk arbejdsløshedsprocent for femte måned i træk, og også i Danmark steg ledigheden ifølge tal fra Danmarks Statistik. Opgørelsen fra Eurostat over forretningsklimaet i eurozonen var en anelse bedre end ventet, mens amerikanske tal for nytilmeldte ledige skuffede.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk