Markedsoversigt: Sommerstigning i aktiekurser

Det danske aktiemarked udviklede sig meget positivt mandag sammenlignet med de øvrige europæiske markeder. C20, steg 1,1 til 466,25, mens der var små til moderate fald i de øvrige indeks i Europa.

Et pænt regnskab fra svenske SEB mandag morgen fulgtes mere medvind mandag eftermiddag, da storbanken Citigroup aflagde regnskab for andet kvartal med en indtjening per aktie på 1,0 dollar.

Danske Bank sluttede øverst i C20-indekset med en stigning på 3,2 pct., mens Nordea, der afleverer sit regnskab for andet kvartal onsdag, sluttede med et løft på 1,2 pct.

Novo Nordisk steg pænt i New York fredag efter dansk lukketid. GlaxoSmithKline overtog mandag amerikanske Human Genome Sciences til en pris på 14,25 dollar per aktie efter at have løftet sit bud fra tidligere 13 dollar per aktie i weekenden. Novo Nordisk-aktien virkede dog upåvirket med en stigning på 0,7 pct. til 891,50 kr.

Omsætningen i Schweiziske Kuehne+Nagel, der konkurrerer med DSV, viste fremgang i første halvår af 2012. DSV-aktien endte med en stigning på 2,4 pct. til 120 kr.

Novozymes-aktien havde medvind og lukkede med en stigning på 1,8 pct. i 153 kr. uden de store selskabsspecifikke nyheder. GlaxoSmithKline meddelte dog i sidste uge, at selskabet vil indsende registreringsansøgning for GLP-1-analogen Albuglutide, som er udviklet på basis af Novozymes albumin-fusionsteknologi.

Blandt sidepapirerne var G4S i kraftig modvind, efter at selskabet har haft svært ved at leve op til forpligtelserne ved OL i London. Aktien lukkede med et fald på 8,6 pct. i 24,12 kr.

Neurosearch blev den helt store vinder med en stigning på 70 pct.Skuffende amerikanske nøgletal gav et ekstra hak nedad til de danske renter på en dag, hvor få nyheder fra de gældsplagede lande i Sydeuropa ellers havde forårsaget relativt små udsving på det danske obligationsmarked.

Renten på det toneangivende, danske statspapir, 3-21'eren, endte mandag med et fald på 4 basispoint til 1,00 pct., og dermed er der ikke langt til bundrekorden på 0,95 pct. fra begyndelsen af juni.

Specielt en skuffende udvikling i det amerikanske detailsalg gav renterne et slag med hammeren. Detailsalget dykkede med 0,5 pct. i juni mod en ventet stigning på 0,2 pct. ifølge Bloomberg News.

Fra Italien er der kommet tal for handelsbalancen, og her endte det samlede tal med et overskud på 1008 mio. euro mod et underskud på 202 mio. euro ved den forrige opgørelse. .

Generelt set ser frygten for den økonomiske krise - specielt i Sydeuropa - fortsat ud til at være dybt forplantet blandt investorerne. Renten på den tiårige, italienske statsobligation var ved lukketid mandag oppe i 6,11 pct. efter en stigning på 8 basispoint. I Spanien steg den tiårige rente 16 basispoint til 6,73 pct.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk