Markedsoversigt: Skuffende regnskaber og lille rentefald

Onsdag var endnu en regnskabsmæssig tung dag med fokus på kvartalstallene fra Lundbeck, SAS og TDC. Det var overvejende dårlige nyheder, der kom fra de to førstnævnte, mens det store danske teleselskabs tal ikke var helt sløje.

De negative nyheder vejede tungest og sendte C20-indekset 0,2 pct. lavere til 487,71.

- Efter nogle dage hvor risikoappetitten har været øget, tager man en dag med gevinsthjemtagning. Det har været et utroligt flot marked på det seneste, men hvis man graver lidt dybere, skal der ikke meget til for at ændre billedet, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til Ritzau Finans.

Lundbeck var onsdagens største skuffelse. Medicinalkoncernens bedst sælgende lægemidler er under pres fra sundhedsreformer i Europa, og der var et uventet underskud i andet kvartal på grund af omstruktureringer. Samtidig dæmpedes salgsforventningerne til hele året til den lave ende af det tidligere annoncerede interval. Aktien dykkede 6,3 pct. til 111 kr.

Også SAS skuffede. Tårnhøje brændstofpriser trak ned i kvartalsregnskabet, og trods lave forventninger i markedet reagerede investorerne med udsalg af aktien. Aktien faldt 0,9 pct. til 5,25 kr.

TDC formåede med lidt god vilje at indfri analytikernes forventninger, da telekoncernen fik et nettoresultat på 623 mio. kr. mod en forventning i markedet om et resultat på 644 mio. kr. ifølge SME Direkt. Aktien lukkede med en stigning på 0,6 pct. i 42 kr.

Fra finansfronten lagde Ringkjøbing Landbobank tal for første halvår frem. Banken fastholdt forventningerne, men tror nu, at den rammer toppen af intervallet. Investorerne belønnede banken en kursstigning på 1,9 pct. til 740 kr.

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med lavere renter, hvilket afspejlede udviklingen i Tyskland. Dagen igennem fulgtes de nordeuropæiske statspapirer ad, med yderligere rentefald fra morgenstunden, mens udviklingen i det sydlige Europa gik den modsatte vej dog uden på nogen måde at viste faretruende udsving.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede onsdag med en rente på 1,17 pct. hvilket var et fald på 6 basispoint i forhold til tirsdag.

Nyhederne fra den dominerende sydeuropæiske gældskrise var få og forventelige, og de fik ingen afgørende indflydelse på det sommerferieprægede marked.

- Hvis man går op i helikopterperspektiv, har det været en ret stille dag både på makrosiden og omkring den europæiske gældssituation. Så de sydeuropæiske renter har holdt sig nogenlunde i ro, siger Claus Paaske Larsen.

Kreditvurderingsbureau Standard & Poor's advarede om endnu en nedjustering af Grækenland, som allerede ligger syv hak under "investeringsværdig" i "Ccc". Til gengæld blev Tysklands "Aaa"-karakter og stabile udsigter gentaget af Fitch.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk