Markedsoversigt: Rente- og kursfald prægede billedet

De danske aktier faldt en smule tilbage i tirsdagens handel, mens obligationsmarkedet var præget af tiltagende usikkerhed, som sendte renterne ned i de nordeuropæiske lande.

Det danske aktiemarked fulgte med et fald en overvejende negativ tendens i resten af Europa.

Herhjemme endte C20-indekset 0,2 pct. lavere i 484,14. Vestas trodsede udviklingen med stor fremgang, efter at selskabet offentliggjorde foreløbige regnskabstal for andet kvartal og en opdatering omkring selskabets kreditfaciliteter, hvor det kom frem, at Vestas ikke har levet op til sine finansielle covenants, men at der var indgået en aftale med bankerne, som Vestas finder "tilstrækkelig."

Vestas-aktien steg 11,6 pct. til kurs 28,96, efter at den umiddelbart efter meddelelsen var oppe at runde en stigning på 21 pct.

Transportvirksomheden DSV leverede et godt regnskab for andet kvartal, hvilket blev belønnet med en stigning på 5,9 pct. til kurs 130,30.

- DSV leverer varen med nogle fornuftige regnskabstal. Omkostningerne er under kontrol, og de er i stand til at komme med et nyt aktietilbagekøbsprogram som ventet. Der er ikke noget slinger i valsen fra DSV, hvilket man ellers godt kunne have frygtet på grund af krisen i Europa, siger Jesper Bamberger, aktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Carlsberg faldt derimod 5,4 pct. til kurs 490,30 efter regnskabet fra den belgisk-amerikanske bryggerikoncern AB Inbev, som oplevede en skuffende udvikling på de russiske marked, hvor selskabet har Carlsberg som sin største konkurrent. Der var endvidere skriverier om, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil foreslå et nyt løft i afgifterne på øl i landet.

Novo Nordisk satte endnu en kursrekord efter en stigning på 0,5 pct. til kurs 934,5. Det var femte dag i træk med rekord.

På obligationsmarkedet afspejlede usikkerhed forud for torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, sig i faldende renter i "sikker havn-lande" som Danmark og Tyskland i tirsdagens handel, mens renterne omvendt steg i de gældsplagede lande Italien og Spanien.

I sidste uge var ECB-præsident, Mario Draghi, ellers med til at indgyde optimisme på finansmarkederne ved at udtale, at banken ville gøre, hvad der var nødvendigt for at redde euroen. Spørgsmålet er imidlertid, om han kan leve op til de forventninger, der er blevet opbygget i markedet

Herhjemme faldt renten på den tiårige statsobligation, 3-21'eren, med 9 basispoint til 1,06 pct., og renten på den tilsvarende tyske statsobligation faldt stort set tilsvarende til 1,29 pct. Omvendt steg den tiårige, spanske rente med 13 basispoint til 6,66 pct. og den italienske med 9 basispoint til 6,09 pct.

Dagen bød ellers på opløftende nøgletal fra USA, hvor forbrugertilliden overraskede positivt med en stigning i juli til 65,9 fra 62,7 måneden før. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til 61,5. Samtidig udviklede Chicago PMI sig en anelse bedre end ventet og ramte indeks 53,7.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk